Αδιαφορία για επίλυση του θέματος της συλλογικής σύμβασης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ

Παρά το ότι έχει εκπνεύσει εδώ και 15 μέρες η δεκαπενθήμερη προθεσμία που έδωσαν οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), δεν υπήρξε οποιαδήποτε μεσολαβητική πρόταση από το Υπουργείο Εργασίας για εξεύρεση λύσης στο θέμα της μη εφαρμογής της συλλογικής σύμβασης, καταγγέλλουν οι συντεχνίες των εργαζομένων.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του Σωματείου Μεταφορών της ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής, δήλωσε το πρωί στο ΚΥΠΕ πως, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για διάλογο και κατάθεση θέσεων και προτάσεων, μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν μόλις δυο συναντήσεις με τη μεσολαβητική και εργοδοτική πλευρά, στις οποίες ζητήθηκαν απλά οι θέσεις των εργαζομένων, που ήδη ήταν γνωστές.

“Δεν υπήρξε καμία πρόταση από το Υπουργείο, ώστε να προχωρήσει ένας ουσιαστικός διάλογος”, ανέφερε ο κ.Τσουρής, και διερωτήθηκε για ποιό λόγο παρατηρείται αυτή η “κωλυσιεργία και αδιαφορία”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι συντεχνίες των εργαζομένων ήταν στη διάθεση των εμπλεκομένων και πρόθυμες να συζητήσουν το πρόβλημα που προέκυψε από τη μη επαναφορά της συλλογικής σύμβασης, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 8 Φεβρουαρίου, η οποία τελικά αναστάληκε, μετά τις διαβεβαιώσεις για έναρξη εντατικού διαλόγου προς επίλυση του προβλήματος, με τις συντεχνίες να δίνουν προθεσμία 15 ημερών.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που σύμφωνα με τον κ.Τσουρή, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Μαρτίου στις 20:00, στο οίκημα της ΠΕΟ Λεμεσού, με στόχο τον καθορισμό των επόμενων βημάτων που θα γίνουν, χωρίς να αποκλείονται νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

πηγη :κυπε