Αφού αντίδρασαν θα πάρουν και το ΕΕΕ

{loadposition ba_textlink}

Σε ανακοίνωσή της η `Ένωση αναφέρει ότι ο ΓΔ του Υπουργείου Εργασίας σε απάντηση του στον ΓΓ της ΕΚΥΣΥ “έχει αναθεωρήσει την μέχρι σήμερα αρνητική θέση του Υπουργείου του και ως εκ τούτου τα αναδρομικά που δικαιούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι του Ε.Ε.Ε. θα υπολογίζονται και θα καταβάλλονται από το Υπουργείο αφού ληφθεί υπόψη το μηνιαίο ποσό που λάμβαναν ως επίδομα χαμηλοσυνταξιούχοι για τους αντίστοιχους μήνες”.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι στην επιστολή της προς το Υπουργείο Εργασίας σημείωσε ότι “είναι εντελώς παράλογο και άδικο να χάνονται αναδρομικά δικαιώματα των ηλικιωμένων, επειδή καθυστέρησε το αρμόδιο τμήμα να εξετάσει την αίτηση τους”.

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις για φροντίδα η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι ο ΓΓ επέκρινε το Υπουργείο για “αδικαιολόγητη καθυστέρηση” και τόνισε ότι συνεχίζονται τα παράπονα ατόμων που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή είναι ανάπηρα ή υπερήλικες των οποίων οι αιτήσεις δεν έχουν εξεταστεί.

Αναφέρεται ακόμη ότι υπάρχουν αιτήσεις που δεν εξεταστεί ενώ υποβλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο -Οκτώβριο του 2014 και ότι επί τούτου έγιναν επανειλημμένα διαβήματα.

 Πηγή: KYΠΕ