Ακτή Ελεφαντοστού: Τρομοκράτες της Αλ Κάιντα ζητούσαν από παιδιά να προσευχηθούν για να μη τα σκοτώσουν

{loadposition ba_textlink}

Έξι τρομοκράτες της Άλ Κάιντα σκόρπισαν τον θάνατο την Κυριακή στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή Ελεφαντοστού, που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων ανατολικά του Αμπιτζάν και που συχνάζουν υπήκοοι χωρών της Δύσης, σκοτώνοντας δεκαέξι ανθρώπους ανάμεσά τους 4 Ευρωπαίους και ένα παιδί.

Οι τρομοκράτες πυροβόλησαν εν ψυχρώ ένα 5χρονο αγόρι παρόλο που έπεσε στα γόνατά τους ικετεύοντας για τη ζωή του, λένε αυτόπτες μάρτυρες της αιματηρής επίθεσης.

«Σκότωσαν ένα παιδί παρά το γεγονός ότι έπεσα στα γόνατα και ικέτευε. Πυροβόλησαν ακόμη μία γυναίκα στο στήθος. Σκότωσαν αθώους ανθρώπους», λέει ένας επιζών.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ένας άντρας με μακριά γενειάδα μίλησε με δύο παιδιά στα αραβικά και χάρισε τη ζωή στο ένα που ήταν σε θέση να απαγγείλει μία ισλαμική προσευχή. «Το παιδί που ήταν χριστιανός πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρό μπροστά στα μάτια μου», λέει ακόμη.

«Έξι ένοπλοι επέδραμαν στην παραλία του Μπασάμ σήμερα το απόγευμα…Δυστυχώς, έχουμε 14 πολίτες και δύο στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων νεκρούς. Οι έξι δράστες σκοτώθηκαν επίσης», είπε ο πρόεδρος της χώρας Αλασάν Ουατάρα που βρέθηκε στο χθες σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας «τρία ξενοδοχεία δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους» στην τουριστική περιοχή. Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας επενέβησαν αμέσως και κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν και τους έξι τρομοκράτες».

Την ευθύνη για την επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), όπως αναφέρει το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Η επίθεση σημειώνεται σχεδόν δύο μήνες μετά από την επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Ουαγκαντούγκου στην γειτονική Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την εξάπλωση της ισλαμιστικής βίας στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

Πηγή: protothema.gr