“Αν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της η ‘Αγκυρα, θα μιλήσουμε για άνοιγμα κεφαλαίων”

{loadposition ba_textlink}

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέμεινε σταθερός στη διαχρονική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι το άνοιγμα των όποιων κεφαλαίων προϋποθέτει την από πλευράς της Τουρκίας εκπλήρωση των υποχρεώσεων της, όπως αυτές απορρέουν από το Διαπραγματευτικό της Πλαίσιο, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιθυμεί να εκφράσει την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των χθεσινών του επαφών στις Βρυξέλλες, καθώς επίσης και για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

“Όσον αφορά την αξίωση της Τουρκίας για άνοιγμα Κεφαλαίων που έχουν μονομερώς παγώσει από την Κυπριακή Δημοκρατία, και επικαλούμενη το ρόλο της στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που κατά κύριο λόγο πλήττει την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέμεινε σταθερός στη διαχρονική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι το άνοιγμα των όποιων Κεφαλαίων προϋποθέτει την από πλευράς Τουρκίας εκπλήρωση των υποχρεώσεων της, όπως αυτές απορρέουν από το Διαπραγματευτικό της Πλαίσιο”, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ο κ. Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει και δημόσια την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του, τόσο προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό όσο και προς τους λοιπούς Ευρωπαίους ηγέτες, για την κατανόηση και τη στήριξη που επέδειξαν στις θέσεις και την επιχειρηματολογία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: KYΠΕ