Αν. ΚΕ: “Ο ΠτΔ έχει γνώση για τη λύση θέλουν οι πολίτες”

{loadposition ba_textlink}

Ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να παρουσιάσει Σχέδιο λύσης του Κυπριακού που δεν θα ανταποκρίνεται στις εύλογες ανησυχίες του κυπριακού λαού, απαντά στο ΔΗΚΟ, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Όσον αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: δεν πρόκειται να παρουσιάσει Σχέδιο λύσης του Κυπριακού ενώπιον του λαού που δεν θα ανταποκρίνεται στις εύλογες ανησυχίες του» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «εάν και εφόσον θεωρήσει ότι τα όσα ενδεχομένως συμφωνηθούν στο τραπέζι των συνομιλιών συνάδουν με τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως ακόμα και χθες βράδυ δήλωσε, ο λαός θα τύχει πλήρους και ενδελεχούς ενημέρωσης και θα του δοθεί επαρκέστατος χρόνος προτού κυριαρχικώς αποφασίσει».

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρεται επίσης σε «απόπειρα διαστρέβλωσης» των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας από το ΔΗΚΟ «χάρη ιδιοτελών κομματικών συμφερόντων».

«Οι άριστες σχέσεις και η αγαστή συνεργασία των Κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας δεν πρόκειται να μολυνθούν από την όποιαν απόπειρα διαστρέβλωσης δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας από μέρους του ΔΗΚΟ που γίνεται χάρη ιδιοτελών κομματικών συμφερόντων», αναφέρει σε δεύτερη γραπτή απάντηση στο ΔΗΚΟ για τις σχέσεις Αθηνών– Λευκωσίας ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: KYΠΕ