Αναχωρεί την προσεχή Δευτέρα για το Παρίσι η Σ. Κυριακίδου

{loadposition ba_textlink}

Αναχωρεί την προσεχή Δευτέρα για το Παρίσι η επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης της ΚΣΣΕ, βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου, όπου θα προεδρεύσει των εργασιών της υπό αναφορά Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η κ. Κυριακίδου θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για τις εργασίες της 4ης περιφερειακής Διάσκεψης, για τη Σύμβαση MEDICRIME του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα τον περασμένο Νοέμβριο, στην οποία εκπροσώπησε την ΚΣΣΕ.

Θέμα της διάσκεψης ήταν η πάταξη της εμπορίας πλαστών ιατρικών προϊόντων και άλλων συναφών εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής, θα συζητηθούν, επίσης, το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ό,τι αφορά στο θέμα των παρένθετων μητέρων και η καταπολέμηση των βασικών αιτιών, που οδηγούν τα παιδιά σε ριζοσπαστικές συμπεριφορές.

Την Επιτροπή θα απασχολήσουν, εξάλλου, τα θέματα της αναγκαστικής τοποθέτησης ατόμων, που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα σε ιδρύματα όπως και του διεθνούς χειρισμού επειγόντων περιστατικών σε σχέση με τη δημόσια υγεία.

Πηγή: KYΠΕ