Ανεξέλεγκτη η παράνομη παγίδευση πουλιών το χειμώνα στην Κύπρο

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το μέγεθος της παγίδευσης κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ανησυχητικά υψηλό, συγκρινόμενο ακόμη και με την φθινοπωρινή παγίδευση, την κύρια περίοδο παγίδευσης πουλιών στο νησί.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, με τις ηλεκτρονικές ηχομιμητικές συσκευές να ηχούν παντού στο νησί. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πραγματικό στρατηγικό σχέδιο ή στη χειρότερη περίπτωση δεν έχει τη βούληση για να σταματήσει τη παράνομη παγίδευση πουλιών το χειμώνα», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της CABS, Alexander Heyd, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Οι καταναλωτές στην Κύπρο πιστεύουν ότι η κατανάλωση πουλιών είναι κάτι παραδοσιακό και αθώο, και δεν συνειδητοποιούν ότι προκαλεί τεράστια βλάβη στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς των πτηνών, αλλά επίσης βλάπτει την ίδια τους την χώρα: η παγίδευση πουλιών αποτελεί μια παράνομη επιχείρηση στην οποία εμπλέκονται οργανωμένες εγκληματικές ομάδες. Κατανάλωση τους σημαίνει τροφοδότηση της εγκληματικότητας στο νησί », δήλωσε ο κ. Heyd.

Πηγή: KYΠΕ