Ανοικτή πρόσκληση προς συγγραφείς από Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης ΠΑΦΟΣ 2017

{loadposition ba_textlink}

Η δράση «Letters to the Others» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ 2017 στοχεύει στην ανάπτυξη γραπτής επικοινωνίας, μέσω αλληλογραφίας μεταξύ λογοτεχνών από διάφορες Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, οι οποίοι θα αποκτήσουν μια διαπροσωπική γνωριμία και θα δημιουργήσουν ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση διοργανώνεται, όπως αναφέρεται, από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ 2017 με την συνεργασία της Εταιρίας Λογοτεχνών Πάφου.

Συγγραφείς από την Ευρώπη, ξεκινώντας από τον Ιούνιο του 2016, θα συναντηθούν εξ αποστάσεως με ομότεχνους τους από την Πάφο και θα συζητήσουν για τις πόλεις τους και το έργο τους.

Μια συνάντηση που θα ξεπερνά απλά την παρουσίαση της λογοτεχνικής δουλειά της κάθε πλευράς, εκτιμά το Πάφος 2017, προσθέτοντας πως τα “γράμματα” που θα ανταλλάσσονται θα αποτελέσουν το μέσο της παρουσίασης των ανθρώπων, των συγγραφέων και του έργου τους,της κουλτούρας, της κοινωνίας και του πολιτισμού της πόλης τους.

Κατά τη διάρκεια του 2017, οι λογοτέχνες που θα επιλεχτούν, αναφέρει το Πάφος 2017, θα προσκληθούν στην Πάφο και σε μια κοινή παρουσίαση θα ανταλλάξουν ρόλους μεταξύ τους και θα παρουσιάσουν τις πόλεις και τις ιστορίες τους μέσα από την εικόνα που κέρδισαν κατά την διάρκεια της αλληλογραφίας αυτής.

Η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη καθώς θα είναι η γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των επιλεγμένων λογοτεχνών.

Το Πάφος 2017 καλεί τους συγγραφείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμαι να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου στο [email protected] με θέμα «Letters to the Others» μέχρι την 15/05/2016 .

Απαραίτητα συνοδευτικά προσθέτει είναι σύντομο βιογραφικό, εκδόσεις ή δημοσιεύσεις των τελευταίων χρόνων (Λίστα με αριθμό ISBN και εκδοτικό οίκο).

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 που θα αποτελείται από προσωπικότητες του χώρου και οι συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.pafos2017.eu στις 15/06/2016.

Εκπρόθεσμές αιτήσεις δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Για περισσότερες πληροφορίες το Πάφος 2017 καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τον Οργανσιμό στην πιο πάνω ηλεκτρονική διεύθυνση ή στο τηλέφωνο +357 26 932017.

Πηγή: KYΠΕ