Αντίστροφη μέτρηση για το Volkswagen Cycling Tour 2016

{loadposition ba_textlink}

 

Με επίκεντρο την Πάφο διεξάγεται το τριήμερο 1-3 Απριλίου 2016 το Volkswagen Cyprus Cycling Tour. Πρόκειται για τον πιο μεγάλο αγώνα ποδηλασίας δρόμου που γίνεται στην Κύπρο και ο οποίος διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από την Bikin Events Cyprus με τη χορηγία της UNICARS. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ενώ φέτος είναι αφιερωμένος στον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας (ΣΥΚΑΝΑ). Λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (23/3) σε συνέντευξη Τύπου στον εκθεσιακό χώρο της Volkswagen στη Λευκωσία.

«Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό, διεθνή αγώνα, που βάζει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη ποδηλασίας, όσον αφορά στους αγώνες δρόμου» δήλωσε ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου της Bikin Events Cyprus και πρόσθεσε πως «το ενδιαφέρον για τη φετινή διοργάνωση είναι αυξημένο και φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τις 200 συμμετοχές, καθώς ήδη έχουμε ξεπεράσει το περσινό νούμερο. Οι μισοί εκ των συμμετεχόντων προέρχονται από το εξωτερικό». Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.cyclingcy.com/vw-tour.
«Είναι με μεγάλη μας χαρά που για μια ακόμα χρονιά δίνουμε το όνομά μας σε αυτό τον πολύ σπουδαίο αγώνα» είπε ο διευθυντής Μάρκετινγκ της UNICARS κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλος για να αναφέρει ότι «Η Volkswagen αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της για τον αθλητισμό». Εκ μέρους του ΚΟΤ η κα Μαρία Σολωμού εξήρε τη σημασία του αγώνα όσον αφορά στην προώθηση της Κύπρου ως ιδανικός προορισμός για ποδηλασία αλλά και την αξία που έχει στη γενικότερη στρατηγική του ΚΟΤ για προσέλκυση αθλητικού τουρισμού. Ο κ. Σάββας Αρτεμίου του ΣΥΚΑΝΑ στάθηκε στην συμπόρευση του οργανισμού με τον αγώνα από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του.

Ο αγώνας εντάσσεται στην κατηγορία Cycling For All, δηλαδή μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε. Έτσι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι συμμετέχοντες είναι ερασιτέχνες ποδηλάτες, όλων των ηλικιών (από έφηβοι μέχρι βετεράνοι). Επίκεντρο είναι η Πάφος, με την εκκίνηση και τον τερματισμό μπροστά στο Μεσαιωνικό Κάστρο. Την πρώτη μέρα η διαδρομή κινείται προς Κούκλια και Κούρειο, ενώ τη δεύτερη προς τη Δωρά και την τρίτη προς Πέγεια, Κάθηκα και Ακάμα. Καλύπτονται συνολικά 247,4χλμ εκ των οποίων τα 191χλμ είναι χρονομετρημένα.

– τέλος –