Αντρέεβα: “Τον Απρίλιο η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου”

{loadposition ba_textlink}

Για τον Απρίλιο μετατίθεται η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, όπως ανέφερε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Η ίδια σημείωσε ότι αύριο, Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη συζήτηση επί του θέματος, ωστόσο η Επιτροπή θα αποκαλύψει «τo στρατηγικό της όραμα» επί των μεταρρυθμιστικών επιλογών στις 6 Απριλίου. Αυτή θα είναι η αρχή της συζήτησης για την αναθεώρηση της εν λόγω Συνθήκης, η οποία καθορίζει κατά κύριο λόγο το κράτος-μέλος που είναι υπεύθυνο για την εξέταση ενός αιτήματος ασύλου.

Εξάλλου, αύριο, αναμένεται να παρουσιάσει η Επιτροπή ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής, τη «νομική ανάλυση» του σχεδίου συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, δηλαδή πώς θα είναι νομικά, πρακτικά και οικονομικά υλοποιήσιμη η συγκεκριμένη συμφωνία. Τέλος, θα παρουσιάσει και την εξαμηνιαία έκθεσή της για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας των 28 κρατών-μελών για το μηχανισμό μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης.

Πηγή: newsbeast.gr