Από χτύπημα με μυτερό αντικείμενο ο θάνατος Λέσιν

Χτυπήματα με μυτερό αντικείμενο στο κεφάλι, το λαιμό, τον κορμό του σώματος, τα χέρια και τα πόδια, φαίνεται ότι δέχτηκε ο πρώην υπουργός Τύπου της Ρωσίας Μιχαήλ Λέσιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον πέρσι, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές χθες.

Ο Λέσιν, ο οποίος ήταν κάποτε επικεφαλής του κρατικού ειδησεογραφικού γίγαντα Gazprom-Media έφερε επίσης και τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο λαιμό, τον κορμό του σώματος, τα χέρια και τα πόδια, είπαν ο ανώτατος ιατροδικαστής της αμερικανικής πρωτεύουσας και το Μητροπολιτικό Αστυνομικό τμήμα σε σύντομη δήλωσή τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Λέσιν, ο οποίος ήταν υπουργός Τύπου από το 1999 έως το 2004 υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν και κάποτε επικεφαλής του κρατικού ειδησεογραφικού γίγαντα Gazprom-Media, βρέθηκε αναίσθητος στο πάτωμα στο ξενοδοχείο Doyle Washington στις 5 Νοεμβρίου από άτομο που μπήκε στο δωμάτιο να ελέγξει την κατάστασή του. Κλήθηκε ασθενοφόρο και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επί τόπου.

Το τηλεοπτικό κανάλι RT της Ρωσίας, επικαλούμενο συγγενείς του τότε, είπε ότι είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή. Το αμερικανικό κανάλι ABC News είχε πει ότι ο Λέσιν είχε κατηγορηθεί ότι λογόκρινε τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας. Έγινε διευθυντής της Gazprom-Media Holding το 2013 αλλά παραιτήθηκε την επόμενη χρονιά.

Πηγή: newsbeast.gr