Απογοήτευση ΕΤΕΚ για αναπομπή νομοθεσίας για δημοπράτηση ρύπων

{loadposition ba_textlink}

Ανακοίνωση του ΕΤΕΚ αναφέρει ότι οι πόροι του ειδικού Ταμείου ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας διατίθενται αποκλειστικά για την επιδότηση ή χρηματοδότηση κινήτρων για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας. Η προσέγγιση της νομοθεσίας ήταν ορθολογική και ανταποδοτική και συνεπώς ακόμη και εάν αυτή δεν κατατέθηκε από την εκτελεστική εξουσία, θα έπρεπε να είχε γίνει αποδεκτή, αναφέρεται.

“Το γεγονός ότι μόλις στο πρόσφατο παρελθόν αναγνωρίστηκε από όλους το πρόβλημα χρηματορροών και βιωσιμότητας του ειδικού Ταμείου ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας και αναζητούνταν τρόποι ενίσχυσης του, κάνει ακόμη πιο απογοητευτική την στάση της εκτελεστικής εξουσίας” προσθέτει το ΕΤΕΚ.

Αναφέρει ακόμη ότι η ανάπτυξη που αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας είναι βιώσιμη, δημιουργεί θέσεις εργασίας, βελτιώνει το εμπορικό ισοζύγιο της Δημοκρατίας, μειώνει τις μελλοντικές δαπάνες του κράτους αλλά και της οικονομίας και αυξάνει το διαθέσιμο καταναλωτικό εισόδημα των νοικοκυριών.

“Δηλαδή, αποτελεί την ορθή ανάπτυξη, την οποία όλοι επικαλούμαστε και, συνεπώς, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη χρηματοδότηση και ενθάρρυνση της.Δυστυχώς η αναπομπή της σχετικής νομοθεσίας δεν κινείται προς την κατεύθυνση αυτή” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ