Αστυνομικός άρπαξε το κινητό από δημοσιογράφο και έσβηνε φωτογραφίες

{loadposition ba_textlink}

Επίθεση από αστυνομικό δέχθηκε η δημοσιογράφος της ιστοσελίδας ThemaOnline Χριστιάνα Τσαγγάρη, την ώρα που βρισκόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας καλύπτοντας ρεπορτάζ σε σχέση με την αδιαθεσία που ένιωσε η Έλενα Σκορδέλη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μόλις τα αστυνομικά όργανα αντιλήφθηκαν την παρουσία της δημοσιογράφου της έκαναν νόημα να σταματήσει να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό της τηλέφωνο. Κατόπιν γυναίκα αστυνομικός, που συνόδευε την Σκορδέλη, άρπαξε το κινητό της και έσβηνε τις φωτογραφίες ενώ της είπε ότι θα της το κατάσχει.

«Πέραν, δηλαδή του γεγονότος ότι δεν γνώριζε τους νόμους και πως σε δημόσιο χώρο ο δημοσιογράφος έχει κάθε δικαίωμα να κάνει τη δουλειά του επιστρατεύοντας τα μέσα που διαθέτει, καταπάτησε τα δικαιώματά της και την εξευτέλισε ως ανθρώπινη οντότητα. Με απλά λόγια, επέδειξε συμπεριφορά «μπάτσου» ή καλύτερα αστυνομικού ολοκληρωτικού καθεστώτος που νομίζει πως μπορεί να παρεμβαίνει όποτε του καπνίσει καταπατώντας ανθρώπινα δικαιώματα πολιτών και δημοσιογράφων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Φάνης Μακρίδης, Διευθυντής Σύνταξης της Ιστοσελίδας.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αρμόδιες αρχές, ενώ εξακριβώθηκε και η ταυτότητα της αστυνομικού που εμπλέκεται στο περιστατικό.

Αναμένεται να διαταχθεί έρευνα.