Α. Νεοφύτου: “Χρειάζεται να συνεχίσουμε την πορεία της σταθερής προοπτικής για την χώρα”

{loadposition ba_textlink}

Όσο υπάρχουν συνάνθρωποι μας που ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας δεν πρόκειται να πανηγυρίσουμε, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, για να διερωτηθεί εάν το ΑΚΕΛ ενοχλείται γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του κατάφεραν να διώξουν την Τρόικα που είχαν φέρει οι ίδιοι.

Μιλώντας μετά το πέρας του 14ου ετήσιου μνημόσυνου του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού που τελέστηκε στη Λεμεσό, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «χθες το ΑΚΕΛ εξαπέλυσε μια επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Προσπαθούσα να κατανοήσω μήπως έχουν ενοχληθεί γιατί την τρόικα που εκείνοι έφεραν ο Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του την έχουν διώξει;»

«Προσπαθώ να αντιληφθώ όπως είπε, ποια είναι η πρόταση τους. Μήπως να ξαναφέρουμε πίσω τις πολιτικές της περασμένης 5ετιας; Να πάμε στο πισωγύρισμα. Η ελάχιστη αυτοκριτική δεν βλάπτει. Και όταν μιλούν για την ανεργία ας σκεφτούν ότι ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας με ανεργία στο 3% και την παράδωσαν στο 16%».

«Εμείς θεωρούμε, συνέχισε, ότι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα παραμένει η ανεργία και δεν θα πανηγυρίσουμε ποτέ ωσότου υπάρχουν συνάνθρωποι μας που ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας. Αλλά για να μπορέσουμε να μειώσουμε την ανεργία χρειάζεται να συνεχίσουμε την πορεία της σταθερής προοπτικής για την χώρα».

Σκάνδαλο για εξοπλισμό Εθνικής Φρουράς

Σε ό,τι αφορά το νέο σκάνδαλο που εμπλέκει την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη πρώην Γενική Ελέγκτρια και νυν Διοικήτρια της ΚΤ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι είναι δικαιολογημένη η οργή της κοινωνίας γιατί κάθε μέρα ξυπνά και ακούει ένα σκάνδαλο. Όμως ταπεινά λέω ας πιστώσουμε την κυβέρνηση που στηρίζει της διωκτικές αρχές και φέρνουν στην επιφάνεια τα οποιαδήποτε σκάνδαλα και διαπλοκές και όλα αυτά που διαβάζουμε είναι σκάνδαλα του παρελθόντος σε εποχές που ο κανόνας ήταν να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί» είπε.

«Γι αυτό, συνέχισε, ας μην βάζουμε την οργή μας σε αυτούς που ανακαλύπτουν τα σκάνδαλα όταν την περίοδο που γινόντουσαν και ήταν κάτω από το χαλί ήταν όλοι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι» κατέληξε.

Τουρκία

Η Τουρκία έχει υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει και εάν δεν το πράξει, άνοιγμα των ενταξιακών της κεφαλαίων «γιοκ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων.
«Το είπα και θα το ξαναεπαναλάβω. Δίπλα στον Νίκο Αναστασιάδη στην καθαρή και ξάστερη γραμμή. Η Τουρκία έχει υποχρεώσεις έναντι της Ευρώπης και έναντι της Κύπρου που είναι μέλος της ΕΕ εάν δεν εκπληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις, άνοιγμα κεφαλαίων γιοκ» όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Πηγή: KYΠΕ