Αυτός ήταν ο Κύπριος πιλότος

{loadposition ba_textlink}

 

Ποιος ήταν ο κύπριος πιλότος του Βoeing που συνετρίβη;

Ο 38χρονος Κύπριος Άριστος Σωκράτους ήταν ο πιλότος του μοιραίου αεροπλάνου της Flydubai που κατέπεσε τα ξημερώματα στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας. Ο πιλότος καταγόταν από τη Λεμεσό, είχε σπουδάσει στην Oxford Aviation Academy και διέμενε στο Ντουμπάι.

Σημειώνεται πως, ο Κύπριος πιλότος δούλευε για χρόνια στη κυπριακή εταιρεία «Helios» και μετά το τραγικό ατύχημα του 2005 που οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρείας μετακόμισε στο Ντουμπάι. Κυβερνήτης Boeing έγινε τα δύο τελευταία χρόνια ενώ το πάθος του ήταν οι αγώνες ταχύτητας με ειδικά διαμορφωμένες μοτοσικλέτες κατασκευασμένες ειδικά για πίστες.

Στο παρελθόν όταν κατάφερνε να παίρνει ολιγοήμερες άδειες από τη δουλειά του, ερχόταν από την Κύπρο στο Κιλκίς μαζί με φανατικούς φίλους της μοτοσικλέτας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Dragstrer Πολυκάστρου. Τελευταία φορά που συμμετείχε σε αγώνες μοτοσικλέτας ήταν το 2013.

Παρόλο που οι αγώνες αυτοί πραγματοποιούνται έξι φορές το χρόνο, ο άτυχος πιλότος λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων συμμετείχε μετα δυσκολίας μία έως δυο φορές το χρόνο.

«Έφυγε» πριν προλάβει να γίνει πατέρας

Ο 38χρονος πρώην πιλότος της εταιρείας «Helios», Άριστος Σωκράτους, έμελε να μην προλάβει να δει τον ερχομό του πρώτου του παιδιού καθώς η γυναίκα του είναι έγκυος.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από μικρό χρονικό διάστημα, μετακομίζοντας στο Ντουμπάι όπου ήταν η έδρα της αεροπορικής εταιρείας όπου εργαζόταν.

Ωστόσο, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 38χρονος, δεν ήταν ευχαριστημένος με την εν λόγω εταιρεία ενώ είχε προβεί σε ενέργειες για να αποχωρήσει.