Μπαλάφας: Οι πρόσφυγες της Ειδομένης θα συνεχίσουν να μένουν εκεί

{loadposition ba_textlink}

Μεγάλη διπλωματική επιτυχία σε δύο μέτωπα χαρακτήρισε τη χθεσινή συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας σήμερα στο Mega.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ειδομένη ο υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί και ότι οι πρόσφυγες θα συνεχίζουν να μένουν στον καταυλισμό. «Υπάρχει συμφωνία με την Ε.Ε να μην υπάρξουν δομές φιλοξενίας στην Ειδομένη. Όσοι πρόσφυγες είναι στην Ελλάδα θα παραμείνουν στη χώρα μας για κάποιο χρονικό διάστημα. Η Ειδομένη δεν θα λυθεί, οι πρόσφυγες που μένουν εκεί θα συνεχίσουν να μένουν στην περιοχή».

Για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης με την υπόθεση Μουζάλα – Καμμένου ο κύριος Μπαλάφας πήρε θέση υπέρ του κ. Μουζάλα. «Θα βρεθεί στο ζήτημα Μουζάλα μια χρυσή τομή. Ο Μουζάλας πρέπει και μπορεί να παραμείνει στη θέση του. Τα περί ανασχηματισμού είναι προνόμιο του πρωθυπουργού» είπε.

Ο κ.Μπαλάφας αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα και τη συμφωνία με τους θεσμούς σημειώνοντας: «Μέσα στο Μάρτιο θα ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα.Το θετικό είναι ότι μέχρι χθες λέγανε να αυξήσουνε οι εργοδότες τις εισφορές αλλά τελικά συμφώνησαν μαζί μας» είπε.

Πηγή: newsbeast.gr