Δ. Διομήδους: “Μακρύς ο δρόμος για την πραγματική ισότητα γυναικών και αντρών”

{loadposition ba_textlink}

Μιλώντας σε εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια επισκέψεων σε χώρους εργασίας μαζί με στελέχη της Ομοσπονδίας, ο κ. Διομήδους ανέφερε ότι η προώθηση της ισότητας γυναικών και αντρών στην εργασία μπορεί να παρομοιασθεί με “το δρόμο προς την Ιθάκη” του μεγάλο επικού ποιητή μας Ομήρου.

“Παρά την πρόοδο, που διαπιστώνεται στην εξέλιξη και στη θέση της γυναίκας, βασικά και επίμονα προβλήματα όπως το χάσμα αμοιβών σε βάρος των γυναικών, η `υάλινη οροφή` στο θέμα ανέλιξης, η προσβλητική σεξιστική γλώσσα, η έλλειψη ίσων ευκαιριών και η έλλειψη μέτρων και πολιτικών για συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής εξακολουθούν να ταλανίζουν την Κύπρια γυναίκα στο περιβάλλον και χώρους εργασίας”, είπε.

Ο κ. Διομήδους σημείωσε τη διαχρονική προσήλωση και αγωνιστικότητα της ΔΕΟΚ στην προσπάθεια εξάλειψης κάθε μορφής διάκρισης σε βάρος της Κύπριας γυναίκας, για να προσθέσει πως το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει σταθερά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά να πρωτοπορήσει στον κοινωνικό αγώνα, μέχρι την πλήρη και αδιαπραγμάτευτη εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης βασισμένης στο φύλο.

Σύμφωνα με τον ΓΓ της ΔΕΟΚ, “η Κύπρια γυναίκα αποτελούσε και αποτελεί το πολυτιμότερο κύτταρο του οικογενειακού και κοινωνικού ιστού του τόπου, γι’ αυτό και είναι ευθύνη και υποχρέωση του κράτους, της πολιτείας, των οργανωμένων φορέων και όλων των πολιτών μας να της εξασφαλίσουμε ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες στην επαγγελματική, κοινωνική και ιδιωτική ζωή της”.

Πηγή: KYΠΕ