Δεκάδες συλλήψεις αντιφρονούντων στην Κούβα λίγο πριν την έλευση Ομπάμα

{loadposition ba_textlink}

Πολλές δεκάδες ακτιβιστές που ανήκουν στο κίνημα αντιφρονούντων Κυρίες στα Λευκά συνελήφθησαν σήμερα μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στην Αβάνα, λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη στην Κούβα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα μέλη αυτής της οργάνωσης, που ίδρυσαν αρχικά σύζυγοι πρώην πολιτικών κρατουμένων, διαδήλωσαν κοντά σε μια εκκλησία της Αβάνας με τη συνοδεία υποστηρικτών του κινήματος και αίτημα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές της νήσου. Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μετά τη λήξη της πορεία τους.

Στο μεταξύ το αεροσκάφος του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απογειώθηκε από τις ΗΠΑ με κατεύθυνση την Αβάνα όπου ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει μια ιστορική επίσκεψη διάρκειας τριών ημερών, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ταξιδεύει μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Το προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε γύρω στις 19.30 ώρα Ελλάδας από την αεροπορική βάση Άντριους, κοντά στην Ουάσιγκτον. Η προσγείωση στο αεροδρόμιο Jose Marti στην Αβάνα αναμένεται λίγο πριν από τις 23.00 ώρα Ελλάδας.

Πηγή: newsbeast.gr