Δεν πείστηκε ο Γ. Περδίκης από τον Μ. Δημητριάδη

{loadposition ba_textlink}

Δεν πείστηκε ούτε και σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα της εμπορικής διαχείρισης των λιμανιών, στην ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης. Ο κ. Περδίκης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος με τον κ. Δημητριάδη με επίκεντρο το θέμα των λιμανιών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Δημητριάδης είχε την ευκαιρία να προβεί προς τους εκπροσώπους του Κινήματος σε μια πιο λεπτομερή ανάλυση για τη συμφωνία με τα λιμάνια, την οποία και χαρακτήρισε ιδιαίτερα επωφελή για το κράτος και την οικονομία γενικότερα. “Ελπίζουμε ότι και το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών θα μας υποστηρίξει”, είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Περδίκης είπε πως έχει πειστεί από τα λεγόμενα του Υπουργού ότι τα κυπριακά λιμάνια αποτελούν έναν ανεκμετάλλευτο πλούτο, και γι αυτό αναζητείται ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιηθεί αυτός ο πλούτος.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο όπως κατατέθηκε δεν ικανοποιούσε το Κίνημα για αυτό και δεν το υπερψήφισε, αλλά ούτε το καταψήφισε, για να στείλε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν απορρίπτουν δογματικά την ιδέα για εμπλοκή του ιδιωτικού παράγοντα στη διαχείριση των λιμενικών υπηρεσιών. Πρόσθεσε πως υπάρχουν προοπτικές στην ιδέα να εμπλακούν και επιχειρήσεις ιδιωτικές στη διαχείριση της λιμενικής υποδομής της χώρας μας, κάτι που πρέπει να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

“Σήμερα που είχαμε πιο εκτενή συζήτηση και λύθηκαν αρκετές απορίες από τον κ. Υπουργό, δεν μπορώ να πω ότι έχω πλήρως πειστεί ότι ο τρόπος με τον οποίο προχωρά η Κυβέρνηση είναι ο καλύτερος δυνατός. Θα συνεχίσουμε το διάλογο, έχουμε ακόμα λίγες μέρες, με στόχο να είμαστε λειτουργικά θετικοί σε αυτή την προσπάθεια”, κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ