ΔΕΟΚ: “Η Κυβέρνηση να καταπολεμήσει την ανεργία αντί να επαίρεται”

{loadposition ba_textlink}

Η Κυβέρνηση αντί να επαίρεται για επιτυχίες θα πρέπει να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες, μέτρα και πολιτικές για ουσιαστική καταπολέμηση της ανεργίας, ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας και για φορολογική ελάφρυνση των κυπριακών νοικοκυριών και οικογενειών, αναφέρει η ΔΕΟΚ.

Προστίθεται ότι η επόμενη μέρα της εξόδου από το μνημόνιο πρέπει να βρει την Κυβέρνηση και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα σε θέση οδηγού για αναχαίτιση της βαθιάς κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε η κατάρρευση της οικονομίας και ενίσχυσε το ίδιο το μνημόνιο.

Η ΔΕΟΚ, συνεχίσει η ανακοίνωση, ενώνει την φωνή της με τους εργαζόμενους καταδικάζοντας εκφοβισμούς και απειλές που εκτοξεύονται από κυβερνητικούς αξιωματούχους και το συγκυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ σε κάθε δίκαιο αίτημα και διεκδίκηση του.

Η εργατική τάξη, τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ευάλωτες ομάδες και χιλιάδες νέοι και νέες μας αναμένουν με αγωνία την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ