Δικοινοτική εκδήλωση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ – BES για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το έργο «Όταν η Εβραία συναντά την Καρράρ» παρουσιάζεται αύριο, στις 19:45, στο Δημοτικό Τουρκοκυπριακό Θέατρο, προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, σε συνεργασία της ΣΗΔHΚΕΚ-ΠΕΟ με την τουρκοκυπριακή συντεχνία BES που δραστηριοποιείται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών των δύο συντεχνιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΗΔHΚΕΚ-ΠΕΟ, οι δύο συντεχνίες έχουν αναπτύξει από το 1989 στενές αδελφικές σχέσεις και αγωνίζονται επί χρόνια για ένα καλύτερο αύριο Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εργαζομένων σε μια ενωμένη πατρίδα.

Οι διαδικασίες εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων μέσα από ταξική συνείδηση αλλά και των καλλιτεχνών μελών των δύο συντεχνιών, καθώς και η διαχρονικά αδιάλειπτη υλοποίηση κοινού ετήσιου δικοινοτικού προγράμματος, καλλιεργούν μια βαθιά πρόκληση και ερέθισμα στην κατανόηση των πανανθρώπινων αξιών της πολιτιστικής ισοτιμίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας, αναφέρεται.

Συμβάλλουν, προστίθεται, στην ενίσχυση του διαπολιτισμικού σεβασμού και των αξιών της ισότητας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της φιλίας.

Οι δύο Συντεχνίες τιμούν μαζί τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σταθμό στην ιστορία του εργατικού κινήματος, ημέρα σύμβολο αγώνα, ημέρα προσφοράς εργατικών και κοινωνικών αγώνων, καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγη:κυπε