Διαξιφισμοί Κλίντον-Σάντερς μπροστά από τις κάμερες

Φραστικά πυρά για το εμπόριο, τη διάσωση της βιομηχανίας αυτοκινήτων, αλλά και τη Wall Street αντάλλαξαν οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής αντιπαράθεσης χθες στο Μίσιγκαν. Ο Σάντερς κατηγόρησε ευθέως την Κλίντον για την υποστήριξή της σε εμπορικές συμφωνίες που είχαν ως συνέπεια τη μείωση των θέσεων εργασίας στην αναφερόμενη πολιτεία.

Η τηλεμαχία πραγματοποιήθηκε στο Φλίντ του Μίσιγκαν, με τον Σάντερς να καταγγέλλει ότι η Κλίντον υποστήριξε «καταστροφικές πολιτικές» στο εμπόριο, με συνέπεια τη μεταφορά βιομηχανικών θέσεων εργασίας από πόλεις όπως, το Φλίντ και το Ντιτρόιτ, στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η Κλίντον επέκρινε την αντίθεση του Σάντερς στην οικονομική διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2009, προσθέτοντας ότι ήταν ένα θέμα κομβικής σημασίας για την επιβίωση της πολιτείας που αποτελεί την έδρα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράλληλα, τόνισε ότι σε αντίθετη περίπτωση, το Μίσιγκαν θα έχανε εκατομμύρια θέσεων εργασίας. Η οικονομική διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε από το αμερικανικό Κογκρέσο και έχει πιστωθεί θετικά στη διακυβέρνηση των Δημοκρατικών, για το ρόλο της, στη διάσωση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Εάν όλοι ψήφιζαν με τον τρόπο που ψήφισε ο ίδιος, πιστεύω ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα είχε καταρρεύσει μαζί με 4 εκατ θέσεις εργασίας» τόνισε η Κλίντον απευθυνόμενη αυστηρά στον Σάντερς, ο οποίος προσπαθεί ν’ ανακόψει την προεκλογική πορεία της Κλίντον, μετά τα αποτελέσματα της Σούπερ Τρίτης. Παράλληλα, ο ίδιος, αμφισβήτησε την ειλικρίνεια της Κλίντον αναφορικά με την αλλαγή της θέσης της, να μην υποστηρίζει πλέον τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου για τον Ειρηνικό (TPP) με τη συμμετοχή 12 χωρών της περιοχής. Η Κλίντον «ανακάλυψε τώρα την ευθύτητα στο ζήτημα αυτό, αλλά είναι κάπως αργά» τόνισε καυστικά ο Σάντερς. «Ως υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Κλίντον υποστήριξε την καθεμιά, από μια σειρά καταστροφικών συμφωνιών, τις οποίες κατάρτισαν οι εταιρικές κοινοπραξίες της χώρας» συνέχισε.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο συνυποψήφιοι των Δημοκρατικών διέκοψαν πολλές φορές την ομαλή ροή της παρουσίασης των θέσεών τους, η συζήτησή τους κρίνεται ως ευγενική συγκρινόμενη με τις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις, αλλά και το φραστικό επίπεδο των λέξεων που χρησιμοποιούν οι Ρεπουμπλικάνοι. «Συγνώμη, μιλάω» είπε ο Σάντερς στην Κλίντον όταν εκείνη προσπάθησε να τον διακόψει. «Αν θέλεις να μιλήσεις, να πεις όλη την αλήθεια» του αντέτεινε η Κλίντον.

Πηγή: newsbeast.gr