Δικηγορικό γραφείο Μαρκίδη διαμαρτύρεται για την υπόθεση Παναγιώτη Νεοκλέους

{loadposition ba_textlink}

“Έχουμε εντολή από τον πελάτη μας Παναγιώτη Νεοκλέους, κατηγορούμενο 4 στην ποινική υπόθεση 9208/15 του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία του ως προς την αναφορά σας «για εκ πρώτης όψεως υπόθεση ενοχής» εναντίον του και την οποία έχετε αποδώσει στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στο σύστημα της Κύπρου δεν υπάρχει η έννοια της εκ πρώτης όψεως ενοχής ή της εκ πρώτης όψεως υπόθεσης ενοχής. Παρά την μετά από το τέλος της υπόθεσης της Κατηγορούσας Αρχής κλήση του κατηγορουμένου να κάμει την υπεράσπισή του, αυτός εξακολουθεί να θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως της ενοχής του πέραν πάσης ευλόγου αμφιβολίας στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.

Η πιο πάνω αναφορά σας συνιστά ανεπίτρεπτη δυσφήμιση για τον πελάτη μας και παραβιάζει και το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας, με αποτέλεσμα την δημιουργία στο κοινό εσφαλμένων και ζημιογόνων για τον πελάτη μας εντυπώσεων. Ο πελάτης μας επιφυλάσσει πλήρως όλα τα δικαιώματα του”.

Πηγή: KYΠΕ