Δικηγόρος του Αμπντεσλάμ: “Μήνυση εναντίον Γάλλου Δικαστή”

{loadposition ba_textlink}

Ο δικηγόρος που υπερασπίζεται τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικό ύποπτο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του Γάλλου Γενικού Εισαγγελέα, που αποκάλυψε την προσωπική μαρτυρία του πελάτη του, ότι δηλαδή σχεδίαζε να ανατιναχθεί μαζί με άλλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Μιλώντας δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ, στη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής στις Βρυξέλλες, ο Σβεν Μέρι, κατηγόρησε το Γάλλο Εισαγγελέα που ηγείται των ερευνών για την τρομοκρατία, ότι παραβίασε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της ερευνητικής διαδικασίας των δικαστικών αρχών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, ο Γάλλος Εισαγγελέας αποκάλυψε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χθες στο Παρίσι, την κατάθεση του Αμπντεσλάμ σε τακτικό ανακριτή, στις Βρυξέλλες. “Αυτό δεν μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι,” δήλωσε ο Μέρι στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF. Το τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε ότι ο Μέρι θ` αρχίσει τις κατάλληλες δικαστικές διαδικασίες, τη Δευτέρα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολίν, στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, διάβασε από την κατάθεση του Αμπντεσλάμ, τονίζοντας: “`Ηθελε ν` ανατιναχθεί στο στάδιο”Stade de France και,” διαβάζω ακριβώς συμπλήρωσε ο Εισαγγελέας, “υπαναχώρησε..” Παράλληλα, ο Μολίν τόνισε ότι πρέπει ν` αντιμετωπιστούν με προσοχή οι αρχικές δηλώσεις του 26χρονου.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, ήταν οι πιο αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη από το 2004, με θύματα 130 αθώους ανθρώπους. Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες, μετά από τετράμηνη καταδίωξη, ενώ πέρασε την πρώτη νύχτα της σύλληψης του σε φυλακή υψηλής ασφάλειας, στο βορειοδυτικό Βέλγιο. Ο 26χρονος θα παρουσιαστεί ενώπιον Βέλγου δικαστή στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη, ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε ότι δε θα αιτηθεί την απαλλαγή του πελάτη του, από την αστυνομική κράτηση.

Πηγή: KYΠΕ