Δήμαρχος Κυθρέας: “Τερματισμός τουρκικής κατοχής το ταχύτερο”

{loadposition ba_textlink}

Τις θέσεις της στο Κυπριακό ανέπτυξε σήμερα στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, αντιπροσωπεία του Δήμου Κυθρέας με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Πέτρο Καρεκλά, ο οποίος τόνισε για μια ακόμα φορά την ανάγκη τερματισμού της τουρκικής κατοχής το ταχύτερο, με μια λύση που θα σέβεται το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και που δεν θα καθιστά τους Κυπρίους δεύτερης κατηγορίας Ευρωπαίους πολίτες.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κυθρέας αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη να γίνουν έντιμοι συμβιβασμοί, ώστε να επιλυθούν δύσκολα προβλήματα, που η πάροδος 42 σχεδόν χρόνων δημιούργησε, χωρίς ωστόσο αυτό να υποβαθμίζει σε μόνιμη βάση την τήρηση βασικών αρχών και αξιών της ΕΕ που ισχύουν για όλα τα κράτη –μέλη.

Επίσης, κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα άσκησης πίεσης προς την Τουρκία, για προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που έχει υποστεί φοβερές καταστροφές από το 1974, όπως και στο να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων ( και η περιοχή μας έχει ακόμα πολλούς).

Ο Δήμος Κυθρέας απηύθυνε έκκληση όπως υπάρξει ενότητα και σύμπνοια στην πολιτική ηγεσία του τόπου, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέλυσε τις θέσεις του κόμματός του στο κυπριακό και διαβεβαίωσε την Αντιπροσωπεία ότι θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη οι απόψεις της.

Πηγή: KYΠΕ