Διμερείς συμφωνίες θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του Αρμένιου Προέδρου στην Κύπρο

{loadposition ba_textlink}

Όπως αναφέρεται ο Πρόεδρος της Αρμενίας θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, το απόγευμα της 15ης Μαρτίου.

«Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ΄ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών» προστίθεται.

Ακολούθως θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενώ αργότερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο, στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμή του Προέδρου της Αρμενίας.

«Στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο Προέδρων αναμένεται να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των Κύπρου και Αρμενίας», αναφέρεται.

Στις 16 Μαρτίου, θα τελέσουν μαζί τα αποκαλυπτήρια Πέτρινου Σταυρού – δώρο του λαού της Αρμενίας, που αποτελεί σύμβολο της φιλίας μεταξύ των Αρμενίων και των Κυπρίων – σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το οίκημα της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών που λειτουργεί ως υπαίθριο Μουσείο.

Την ίδια μέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Αρμενίας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ και θα επισκεφθεί το Μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας, στο σχολείο Nareg, στη Λευκωσία.

Θα έχει, επίσης συνάντηση με μέλη της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων, στη Λευκωσία.

Θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της 16ης Μαρτίου.

Πηγή: KYΠΕ