Δημιουργία δευτεροβάθμιου οργάνου για συμβούλια εγγραφής επαγγελματιών στην υγεία

{loadposition ba_textlink}

Στη δημιουργία δευτεροβάθμιου οργάνου το οποίο θα εξετάζει τις ενστάσεις σε ό,τι αφορά τις εγγραφές μελών στα συμβούλια εγγραφής επαγγελματιών στον τομέα της υγείας προσανατολίζεται το Υπουργείο Υγείας όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης ο οποίος ανέφερε ότι έχει ήδη ζητηθεί και σχετική συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

«Είχαμε την ευκαιρία στην Επιτροπή Υγείας να συζητήσουμε με αφορμή θέματα που αφορούν το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων, θέματα που αφορούν τα επαγγελματικά συμβούλια εγγραφής επαγγελματιών εξαιτίας προβλημάτων που προκύπτουν είτε από την έλλειψη κανονισμών λειτουργίας, είτε από πρακτικές οι οποίες υιοθετούνται από κάποια συμβούλια για τη μη εγγραφή νέων επιστημόνων οι οποίοι είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίων» ανέφερε μετά το πέρας της συνεδρίας ο Υπουργός Υγείας.

Εξήγησε πως επειδή έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα σε αρκετά συμβούλια και επειδή φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί με ταχύ τρόπο λόγω καθυστερήσεων εκδίκασης των σχετικών προσφυγών από τη δικαιοσύνη, η Πολιτεία προσανατολίζεται στη θεσμοθέτηση δευτεροβάθμιου οργάνου το οποίο θα κρίνει τις αποφάσεις των σχετικών συμβουλίων τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα 18-19 συμβούλια που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Παμπορίδης υπέδειξε πως προς αυτή την κατεύθυνση και μετά από σχετική εισήγηση από τη Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με το Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να εξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο και ο τρόπος υλοποίησης της συγκεκριμένης σκέψης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Κωνσταντίνου χαιρέτισε εκ μέρους της Επιτροπής την πρόθεση του Υπουργού εξηγώντας πως αυτή υιοθετείται απόλυτα από την Επιτροπή καθώς με την υλοποίηση της θα επιλυθούν δυσεπίλυτα προβλήματα που χρονίζουν σε ό,τι αφορά την εγγραφή επαγγελματιών στον τομέα της υγείας.

«Πρόκειται για μια πρόταση που θα βγάλει από αδιέξοδα» είπε, αναφέροντας ότι η πρόταση έρχεται στην κατάλληλα στιγμή.

«Εμείς έχουμε ασπαστεί στο σύνολο ως Επιτροπή αυτή την πρόταση και αναμένουμε το συντομότερο δυνατό την κατάθεση και προώθηση της μέσα από διαδικασία η οποία θα γίνει σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία» πρόσθεσε.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, εξέφρασε την ικανοποίηση της γιατί ο Υπουργός Υγείας, υιοθέτησε πλήρως την εισήγηση του κόμματος της, για τη δημιουργία δευτεροβάθμιων οργάνων προκειμένου να λυθεί το σοβαρότερο πρόβλημα με τα συμβούλια εγγραφής.

«Προκειμένου» είπε η κ. Χαραλαμπίδου «να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που παρατηρείται με την εγγραφή αποφοίτων σχολών στα διάφορα συμβούλια εγγραφής, είχαμε εισηγηθεί τη δημιουργία δευτεροβάθμιου οργάνου το οποίο σε συγκεκριμένο και σύντομο χρονικό διάστημα θα επιλαμβανόταν και θα αποφάσιζε ως τις αιτήσεις που αρχικά είχαν απορριφθεί».

«Νέα παιδιά καταδικάζονται στην ανεργία γιατί εξαναγκάζονται να οδηγηθούν σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες, γεγονός που εμείς ως ΑΚΕΛ θεωρούμε άκρως απαράδεκτο» είπε.

Πηγή: KYΠΕ