Έκκληση Λουρουτζιάτη προς Noble, ENI και TOTAL να μείνουν στη Λάρνακα

{loadposition ba_textlink}

Έκκληση προς τις εταιρείες Noble, ENI και TOTAL να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στη Λάρνακα απηύθυνε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, μετά την επεισοδιακή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας που σημαδεύτηκε με την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων των κομμάτων πλην των δημοτικών συμβούλων του ΔΗΣΥ, κατά την οποία θα συζητείτο εκ νέου στο θέμα της δραστηριοποίησης των τριών εταιρειών στη Λάρνακα.

Με την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων δεν υπήρχε απαρτία ώστε να διεξαχθεί συνεδρία και να ληφθεί απόφαση.

Κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρη στάση των αποχωρησάντων δημοτικών συμβούλων, είπε πως όταν σε περιπτώσεις που πολίτες ζητούν επανεξέταση αποφάσεις για μικρότερης σημασίας θέματα το δημοτικό συμβούλιο παρίσταται και αποφασίζει, ανέφερε ότι θεσμικά ο ρόλος του Δημάρχου είναι να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Εφόσον δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί η συνεδρία, με προσωπική θέση καλώ τις εταιρείες να μείνουν στη Λάρνακα και εάν η Αρχή Λιμένων κρίνει ότι πρέπει να τις διευκολύνει να πράξει ανάλογα” είπε.

Ο Δήμαρχος είπε ακόμα ότι η περίληψη της Λάρνακας στον ενεργειακό σχεδιασμό θα αποτελέσει σημαντικό βαρόμετρο για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία υποδομών στην πόλη.

Διευκρινίζοντας ότι αναπτυξιακός προσανατολισμός είναι ο τουριστικός τομέας και σχεδιασμός ενιαίας ακτογραμμής, ανέφερε ότι αποτελεί διακριτή οικονομική βάση, ο τομέας την ενέργειας για τη Λάρνακα.

“Μέσα από ένα απόλυτο τυφλό όχι η Λάρνακα αποκλείει την όποια συμμετοχή σε αυτό τον τομέα” πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι δεν αναμένει άλλη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου εκτός και εάν υπάρξει εξέλιξη. “.Αναμένουμε την εξέλιξη ενός περιβάλλοντος που είναι δυναμικό” συνέχισε, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι σχεδιασμοί των εταιρειών έχουν χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρούνται.

Πηγή: KYΠΕ