Εμπειρος ο Κύπριος πιλότος, άσχημες οι καιρικές συνθήκες, μεταδίδει το euronews

Επί δύο ώρες ο έμπειρος κυβερνήτης με τις 5.700 ώρες πτήσης, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Flydubai Γκαΐθ Αλ Γκαΐθ, έκανε κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο του Ροστόφ ον Ντον στη Ρωσια όπου επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες την ώρα της συντριβής.

Όπως μεταδίδει το euronews, τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν υπο διερεύνηση και τις απαντήσεις θα δώσουν τα δύο μαύρα κουτιά, που εντοπίστηκαν ταχύτατα χωρίς να έχουν υποστεί φθορές.

Η εταιρία αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας από την στιγμή, που δεν υπήρξε ανάλογο σήμα από το πιλοτήριο. Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε το 2011 κι ο τελευταίος τεχνικός έλεγχος έγινε στις 21 Ιανουαρίου 2016.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Flydubai Γκαΐθ αλ Γκαΐθ εξέφρασε την θλίψη,” που όλοι μας νιώθουμε γύρω από το τραγικό συμβάν στην πόλη Ροστόφ ον Ντον. Οι πρώτες μας σκέψεις αφορούν στους επιβάτες και στο πλήρωμα του αεροσκάφους. Όλοι μας στην εταιρία είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι και η καρδιά μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων”.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας χαρακτηρίζουν πρόωρη οποιαδήποτε αναφορά στα αίτια του δυστυχήματος, θεωρώντας πάντως απίθανη την εκδήλωση εγκληματικής ενέργειας.
πηγη:κυπε