Ενώπιον δικαστηρίου ο ΓΔ της Helector για την υπόθεση ΧΥΤΑ

Πρόκειται για το 6ο πρόσωπο που αναζητούσε η Αστυνομία για την υπόθεση ΧΥΤΑ. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής της ελληνικής εταιρείας Helector έφτασε το μεσημέρι χθες στην Κύπρο μέσω του Αεροδρομίου Λάρνακας και ανακρίθηκε από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα αναζητείτο από τη περασμένη Παρασκευή αφού εκκρεμούσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης για το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ .

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, μέχρι στιγμής αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση και δηλώνει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στα όσα του καταλογίζουν οι τρεις υπάλληλοι της εταιρείας που τελούν υπό κράτηση.

Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένουν από τα τραπεζικά ιδρύματα να παραδώσουν στοιχεία των λογαριασμών όλων των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του αρχηγείου αστυνομίας Αντρέα Αγγελίδη, η ανακριτική ομάδα η οποία έχει συσταθεί για να διερευνήσει την υπόθεση εξετάζει διάφορα έγγραφα και αξιολογεί όλες τις μαρτυρίες που έχουν προκύψει μέχρι τώρα με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σημειώνεται για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση ο τελών σε διαθεσιμότητα ,οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου και τρεις υπάλληλοι της εταιρείας.

Ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σ. Βέργας έχει ήδη ανακριθεί για την υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ