Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο Α. Θεμιστοκλέους

 

{loadposition ba_textlink}

Χρόνο έτσι ώστε να μελετήσουν όλο το μαρτυρικό υλικό που υπάρχει με στόχο να εγείρουν διάφορες προδικαστικές ενστάσεις ζήτησαν οι δικηγόροι του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, στην πρώτη του εμφάνιση, την Παρασκευή, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για τροχαίες παραβάσεις, με το Δικαστήριο να τους δίνει χρόνο ως τις 4 Απριλίου.

Η υπεράσπιση του κ. Θεμιστοκλέους σκοπεύει όπως αναφέρθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, μεταξύ άλλων, να μελετήσει το κατηγορητήριο για να δει κατά πόσο εμπίπτει στα πλαίσια της άδειας που δόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της ασυλίας του Βουλευτή.

Εκφράστηκε παράλληλα η παράκληση προς το Δικαστήριο όπως η διαδικασία συνεχιστεί αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές αφού ο κατηγορούμενος είναι Βουλευτής και τελεί υποψήφιος για επανεκλογή ενώ αναμένεται να διεξαχθεί και εσωκομματική διαδικασία για συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο.

Δεν είχε ένσταση να δοθεί χρόνος στους δικηγόρους υπεράσπισης για να μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, η οποία και υποσχέθηκε ότι αφού το αιτηθούν θα το λάβουν άμεσα. Ωστόσο, ανέφερε ότι ο χρόνος που δίνεται συνήθως είναι 10 μέρες και κατά την ίδια όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισότητα. Σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο είπε ακόμη ότι αυτό επιδόθηκε στον κατηγορούμενο στις 4 Μαρτίου και επομένως οι δικηγόροι του είχαν ήδη χρόνο να το μελετήσουν.

Την πρόθεσή του να επιληφθεί αυτής της υπόθεσης όπως επιλαμβάνεται των χιλιάδων άλλων υποθέσεων που εμφανίζονται ενώπιον του, εξέφρασε ο Δικαστής Παύλος Κυριακίδης.

Απευθυνόμενος στους δικηγόρους του κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι «θα σας δώσω ένα εύλογο χρονικό διάστημα». Ωστόσο, όπως σημείωσε, η υποψηφιότητά του Βουλευτή στις εκλογές «δεν μπορεί σε δικαστική διαδικασία να διαδραματίσει κάποιο ρόλο».

Ως εκ τούτου επόμενη ημερομηνία ακρόασης ορίστηκε τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, στις 0900.

Πηγή: KYΠΕ