Ενώπιον Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκε ο ύποπτος για τη δολοφονία της συζύγου του

{loadposition ba_textlink}

Σε απ ευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 20 Απριλίου 2016, παρέπεμψε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον Γιάγκο Κατσαρή, 80 χρόνων από τα Περβόλια, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της εν διαστάσει συζύγου του Ζωής Κατσαρή 77 χρόνων.

Ο φόνος διαπράχθηκε το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2016, στο αγρόκτημα όπου διέμενε το θύμα, που βρίσκεται πίσω από την περιοχή του Πύργου της Ρήγαινας στα Περβόλια. Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας που έγινε ήταν η αλλοδαπή οικιακή βοηθός της Ζωής, η οποία και θα είναι η βασική μάρτυρας κατηγορίας.

Την Αστυνομία ειδοποίησε αμέσως μετά το συμβάν ο γιος του ζεύγους Σάββας Κατσαρής που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο αγρόκτημα. Φτάνοντας στη σκηνή η Αστυνομία εντόπισαν την 77χρονη να κείτεται νεκρή έξω από την καγκελόπορτα του σπιτιού και δίπλα βρίσκονταν ο 80χρονος, ο γιος του ο οποίος είχε παραλάβει το περίστροφο και η αλλοδαπή οικιακή βοηθός του θύματος.

Όπως ανέφερε στην Αστυνομία η οικιακή βοηθός ενώ η ίδια βρισκόταν μέσα στο σπίτι άκουσε το θύμα και τον ύποπτο να λογομαχούν έξω από την οικία και αμέσως μετά να ακούγεται ένας πυροβολισμός.

Η γυναίκα βγήκε έξω και είδε το θύμα να βρίσκεται στο έδαφος και τον 80χρονο να στέκεται από πάνω της και να έχει στο χέρι του ένα πιστόλι. Ανέφερε ακόμα ότι στη συνέχεια είδε τον ύποπτο να πυροβολεί το θύμα άλλες δύο φορές.

Η Αστυνομία ζήτησε από το Δικαστήριο όπως μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης του 80χρονου ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αυτός να παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Όταν η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ρώτησε τον ύποπτο εάν είχε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας να παραμείνει υπό κράτηση αυτός απάντησε «το λάθος που έκαμα αξίζει μου κρεμάλα».

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και διέταξε όπως μέχρι την ημερομηνία έναρξης της απ` ευθείας δίκης του 80χρονου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, αυτός να παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση τα τελευταία δύο χρόνια και είχαν διαφορές για οικονομικά θέματα.

Πηγή: KYΠΕ