Εντεταλμένη υπηρεσία… και για τις δυο πλευρές

Ο κομματικός φανατισμός είναι το ίδιο με τον οποιοδήποτε άλλο είδος φανατισμού, στις πλείστες φορές μάλιστα είναι πολύ χειρότερος.

Είναι με λύπη που αντικρύζω την ανακοίνωση των Δημοκρατικών Αντιστασιακών που συνοδεύεται με διαμαρτυρία σχετικά με την ανέγερση μνημείου στους πεσόντες καταδρομείς του πραξικοπήματος.

Σε επιστολή του Συνδέσμου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γίνεται αναφορά στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 19 Αυγούστου 2015, για προσφορά κονδυλιού, ύψους €25.000 ως «εισφορά στους συγγενείς των πεσόντων καταδρομέων».

Προστίθεται ότι «η ενέργεια αυτή αποτελεί πρόκληση, γιατί η πολιτεία αντί να τιμά τους ήρωες που αντιστάθηκαν στο φασισμό της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ τιμά αυτούς που κατέλυσαν την Δημοκρατία». «Με αυτή σας την ενέργεια Κύριε Πρόεδρε προωθείτε τον εθνικό διχασμό» καταλήγει η επιστολή.

Ευτυχώς ο εθνικός διχασμός κύριοι δεν προωθείται με την αναγνώριση της «εντεταλμένης υπηρεσίας», της άγνοιας αλλά και της εκτέλεσης διαταγών ενός στρατιώτη. Κανείς δεν πολέμησε περισσότερο ή λιγότερο για την πατρίδα του.

Κάποιο εκτελούσαν διαταγές ως απλοί στρατιώτες της Χουντικής Εθνικής Φρουράς και κάποιοι άλλοι ως στρατιώτες του Εφεδρικού.

Οι ένοχοι υπάρχουν, βρείτε τα στοιχεία και φέρτε τους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μην ρίχνετε όμως το φταίξιμο σε απλούς στρατιώτες για τα οποιαδήποτε μικροπολιτικά παιχνίδια…

Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι το πραξικόπημα δεν έγινε από τους καταδρομείς μόνο, αλλά και από την δύναμη τεθωρακισμένων, που στα συγκεκριμένα άρματα δεν υπήρχαν μόνο «δεξιοί» αλλά και «αριστεροί», αφού έτσι θέλετε να διαχωρίσετε τους στρατιώτες εκείνου του καιρού.

Οι στρατιώτες απλά εκτελούν διαταγές. Αν θέλετε πραγματικά να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το πραξικόπημα κατονομάστε τους και άστε την δικαιοσύνη να αναλάβει το έργο τους.

Το μόνο που μπορεί να φέρει τον εθνικό διχασμό είναι οι γενικότητες και η ημιμάθεια…