Έντονη αντίδραση του Σερντάρ Ντενκτάς στην παραίτηση του ΓΓ του τ/κ ΔΚ

{loadposition ba_textlink}
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που τον ήθελαν να το πράττει, γιατί είναι δυσαρεστημένος από τη συνεργασία του Δημοκρατικού Κόμματος με τις εθνικές δυνάμεις, άτομα που προέρχονταν από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Τατσόι δεν παραιτήθηκε από τη θέση του “βουλευτή” Λευκωσίας, παρά μόνο από την κομματική του θέση. Η “Χαβαντίς” γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς, αντέδρασε έντονα, λέγοντας προς τους παρευρισκόμενους “εάν υπάρχει κάποιος άλλος που θέλει να παραιτηθεί τον καλώ να αποχωρήσει άμεσα από την αίθουσα”.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Τατσόι ανακοίνωσε την παραίτησή του με την έναρξη της συνεδρίασης και λέγοντας ότι πρέπει να φύγει για να πάρει την κόρη του από το “αεροδρόμιο” της Τύπου, που επέστρεφε από το μέρος που σπουδάζει. Τους ανέφερε “χαλάλι το τί έχετε κάνει για μένα μέχρι τώρα”, έκφραση που χρησιμοποιείται όταν κάτι τελειώνει, και έδωσε αφορμή για σχόλια πως θα παραιτηθεί και από το κόμμα.

Σημειώνεται ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς πρόσθεσε, μετά την αποχώρηση του Τατσόι, πως δεν παζαρεύει τίποτε και με κανέναν, και ότι μπορεί να υπάρξουν παραιτήσεις, αλλά η βάση του κόμματος παραμένει πιστή σε αυτό.

Η Χαβαντίς προσθέτει ότι μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε χθες η κομματική βουλή του ΔΚ ήταν ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς έχει ετοιμάσει αγωγή εναντίον των παραιτηθέντων “βουλευτών” Ζορλού Τορέ και Χακάν Ντιντσγιουρέκ, την οποία θα καταθέσει ζητώντας αποζημιώσεις 500.000 ΤΛ (117.000 ευρώ περίπου).

Πηγή: KYΠΕ