Επ. Εθελοντισμού: “Η υγιεινή διατροφή συνδέεται με την καλύτερη μάθηση”

{loadposition ba_textlink}

Η Διεθνής Ημέρα Σχολικών Γευμάτων που τιμάται στις 6 Μαρτίου έχει στόχο την ενημέρωση των γονέων, δασκάλων και μαθητών για την σπουδαιότητα της θρεπτικής ποιότητας των σχολικών γευμάτων, και την παρότρυνση των μαθητών για υιοθέτηση υγιών διατροφικών συνηθειών τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι, αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη.

Σε σχετική ανακοίνωση προσθέτει ότι άλλος σημαντικός στόχος είναι η επέκταση των επιτυχών προγραμμάτων σχολικών γευμάτων παγκοσμίως και η συνειδητοποίηση της σύνδεσης μεταξύ υγιεινής διατροφής, εκπαίδευσης και καλύτερης μάθησης.

Στις μέρες μας, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες οδήγησαν σε φαινόμενα επισιτιστικής ανασφάλειας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, φαινόμενο που μέχρι πρότινος αποτελούσε χαρακτηριστικό των αναπτυσσόμενων χωρών, συνεχίζει προσθέτοντας ότι η επισιτιστική ανασφάλεια υπό τη μορφή μέτριας ή σοβαρής πείνας επηρεάζει άμεσα την υγεία και την ανάπτυξη του παιδικού πληθυσμού.

Η πιο σημαντική διατροφική συνήθεια που πρέπει να αποκτήσει ένα παιδί κατά τη διάρκεια της σχολικής του ηλικίας και την οποία πρέπει να διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του είναι η καθημερινή λήψη ενός πλήρους πρωινού γεύματος και ενδιάμεσων γευμάτων ανάμεσα στις ώρες των μαθημάτων, τα οποία θα βοηθήσουν στη βελτίωση της μνήμης των παιδιών και κατ’ επέκταση στην καλύτερη απόδοσή τους στα μαθήματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας ο Επίτροπος ανέφερε ότι στον τόπο μας, τον τελευταίο καιρό και ενόψει της οικονομικής κρίσης έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες για τη διανομή γευμάτων σε μαθητές και σε αυτή την προσπάθεια μετέχουν ο κρατικός και ο ιδιωτικός τομέας, η Εκκλησία, και οι εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές οργανώσεις.

Πηγή: KYΠΕ