Επίσκεψη Αξιωματούχων της Αμερικάνικης Πρεσβείας

{loadposition ba_textlink}

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Πρέσβης κα. Kathleen Doherty ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του MIC, όπου φιλοξενούνται μερικές από τις τελευταίες τεχνολογίες.

To Κέντρο Καινοτομίας Microsoft Κύπρου είναι η εξέλιξη μιας μακρόχρονης σχέσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Microsoft, αξιοποιώντας τους στόχους και των δύο εταίρων για την καινοτομία και την ανάπτυξη. Ο πρωταρχικός του σκοπός είναι να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην προώθηση πρωτοβουλιών για την καινοτομία και τη δημιουργία οφελών μέσω πολλαπλών και ευέλικτων προσεγγίσεων. Ο βασικός του στόχος είναι η αύξηση της παραγωγικότητας στην Κύπρο και στην περιοχή, βελτιώνοντας το επίπεδο των δεξιοτήτων εργασίας και εισάγοντας νέα καινοτόμα προϊόντα και εταιρείες στην τοπική και παγκόσμια αγορά. Το MIC Κύπρου στοχεύει να παρέχει στους φοιτητές, επιχειρηματίες, εταίρους και τυχόν ενδιαφερόμενα άτομα, ολοκληρωμένη υποστήριξη με δωρεάν προγράμματα και υπηρεσίες.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης των αξιωματούχων, ακολούθησε συζήτηση πάνω στις διάφορες δραστηριότητες του MIC Κύπρου. Η κα. Doherty εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τη συνεργασία, καθώς και τα δύο μέρη μοιράζονται κοινές επιδιώξεις για την προώθηση της τεχνολογίας, την ενίσχυση της καινοτομίας και την ελαχιστοποίηση του χάσματος μεταξύ της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας.