Επίσκεψη ΓΔ Υπ. Παιδείας στην Αγγλική Σχολή

{loadposition ba_textlink}

Επίσκεψη στην Αγγλική Σχολή με αφορμή τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «EU Back to School 2015-2016» πραγματοποίησε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Αίγλη Παντελάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο συμμετέχει στην πρωτοβουλία «ΕU Back to School», η οποία διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με επιστολές τους, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης καθώς και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Αντρέας Κεττής κάλεσαν για συμμετοχή στην ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «ΕU Back to School» όλους τους Γενικούς Διευθυντές.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα αυτό η κ. Παντελάκη επισκέφτηκε την Αγγλική Σχολή

Όπως αναφέρεται, η πρωτοβουλία «ΕU Back to School» έδωσε την ευκαιρία στην κ. Παντελάκη να επισκεφτεί την Αγγλική Σχολή, στην οποία πέρασε τα μαθητικά της χρόνια. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, της δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει με μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη δουλειά της και τις εμπειρίες της, το πώς συνέβαλε το σχολείο στην μετέπειτα πορεία της καθώς και για το ρόλο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού στις σημερινές κοινωνίες. Παρακίνησε τους μαθητές να μελετούν, να επιδιώκουν την επίτευξη των στόχων τους, να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Τους συμβούλευσε να έχουν ενδιαφέροντα, να ταξιδεύουν, να γνωρίζουν πολιτισμούς, να μαθαίνουν γλώσσες, να σέβονται τη διαφορετικότητα και πάνω από όλα να είναι ενεργοί πολίτες.

Από την πλευρά τους η διευθυντική ομάδα, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και μαθήτριες καθώς και το διοικητικό συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής επιφύλαξαν ένα θερμό καλωσόρισμα στη Γενική Διευθύντρια το οποίο περιλάμβανε μουσικό πρόγραμμα και παρουσίαση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας.

Η επίσκεψη έκλεισε με ξενάγηση στις τάξεις της Σχολής.

Πηγή: KYΠΕ