Επιστολή καταπέλτης για Αβέρωφ και ΔΗΣΥ

Προσπάθεια γενικής εργασιακής εκμετάλλευσης των αποιφοίτων της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Σχολής, με επιπτώσεις στους εργαζόμενους, κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον ΔΗΣΥ, ο ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ. χαρακτηρίζει ατυχείς τις αναφορές και τις συγκρίσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου σε ότι αφορά στις μισθολογικές απολαβές μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και διερωτάται, κατά πόσον αυτές οι τοποθετήσεις στοχεύουν αφενός σε αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, αναφορικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από την αναβάθμιση που πηγάζει μέσα από την υπάρχουσα πανεπιστημιακή κατάρτιση και αφετέρου στη διευκόλυνση της υλοποίησης της γενικότερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων στα πλαίσια της εξαγγελθείσας αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου θεωρεί ταυτόχρονα, ότι οποιαδήποτε άδικη μεταχείριση εις βάρος της Νοσηλευτικής και της Μαιευτικής κοινότητας αποβαίνει εις βάρος των πολιτών και της κοινωνίας που δικαιούται να λαμβάνει υψηλής ποιότητας φροντίδα υγείας. Υποστηρίζει επίσης, όπως οι μισθολογικές απολαβές των Νοσηλευτών και των Μαιών θα πρέπει να αναθεωρηθούν με γνώμονα τα υφιστάμενα επαγγελματικά/ επιστημονικά προσόντα, και θα πρέπει να είναι ανάλογες με το επίπεδο των απαιτήσεων της εκπαίδευσης (πανεπιστημιακό επίπεδο) και της άσκησης της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής.
Τέλος καλούν το κυβερνών κόμμα να ξεκαθαρίσει κατά πόσο οι δημόσιες δηλώσεις Αβέρωφ αποτελούν και τις θέσεις του ΔΗΣΥ.