Εξαγγελία υποψηφιότητας Ξένιας Κωνσταντίνου, Υποψήφια Δημοκρατικού Συναγερμού, Λευκωσία

{loadposition ba_textlink}

Σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου εξαγγέλλω την υποψηφιότητα μου για τις Βουλευτικές Εκλογές της 22ας Μαΐου 2016 στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας.

Στόχος μου είναι να συμβάλω μέσα από τη Βουλή στην εμπέδωση πολιτικής κουλτούρας, η οποία θα διέπεται από το σεβασμό προς τον κάθε Κύπριο πολίτη, το σύνταγμα και τους θεσμούς του κράτους μας.

Οι θυσίες όλων μας αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη της εξόδου από την κρίση, και η διαχείριση της επόμενης μέρας οφείλει να δικαιώσει αυτές τις θυσίες στο ακέραιο.

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε ένα νέο κι ελπιδοφόρο κεφάλαιο στον τόπο μας!

Σε μία Κύπρο που θα βαδίζει με το κεφάλι ψηλά και περήφανα.

Σε μια πολιτεία όπου θα είναι εδραιωμένη η ισότητα, η ισονομία και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Με μία οικονομία ανεξάρτητη, ισχυρή και ανταγωνιστική.

Σε μια πατρίδα ελεύθερη, ενωμένη και ικανή να ανοίξει τα φτερά της.

Σε μια χώρα που θα διέπεται από ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, που θα σέβεται τον καθένα και την καθεμιά, το σύνταγμα και τους θεσμούς του κράτους.

Πάντοτε ήμουν της άποψης ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι μονόδρομος για όσους επιθυμούν με έργα και όχι με λόγια, να συμβάλουν στον εμπλουτισμό του πολιτικού λόγου, αλλά και στην πρόοδο του συνόλου της κοινωνίας.

Σήμερα εξαγγέλλω την υποψηφιότητα μου για τις Βουλευτικές Εκλογές της 22ας Μαΐου 2016 στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, μέσα από τις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού, επειδή θέλω να συμμετέχω ενεργά στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψης της χώρας μας και της κοινωνίας μας.

Διεκδικώ την υποστήριξη των συμπολιτών μου ώστε να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων εκφράζοντας φιλελεύθερες απόψεις και εκσυγχρονιστικές ιδέες, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς συνθηματολογίες.

Απευθύνομαι στις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, που πιστεύουν ότι η Κύπρος μπορεί να πετύχει περισσότερα λύνοντας τα προβλήματα της, που πιστεύουν ότι η Κύπρος μπορεί να μας κάνει περήφανους, που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε μαζί το αύριο, για να δημιουργήσουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζήσουμε.

Ας ξεκινήσουμε το αύριο!
Ξένια Κωνσταντίνου

Βιογραφικό.

Η Ξένια Κωνσταντίνου γεννήθηκε το 1979. Είναι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Η.Β.). Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Από το 2005 εργάζεται στην Υπηρεσία Έρευνας του Πανεπιστημίου Κύπρου με ευθύνη τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Είναι στέλεχος του ΔΗΣΥ από τα μαθητικά της χρόνια. Υπήρξε μέλος και στέλεχος στη ΜΑ.ΚΙ, στην Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία, στη ΝΕΔΗΣΥ και στην Οργάνωση Νέων Επιστημόνων. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας. Σήμερα, είναι μέλος του Εκτελεστικού και του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.