Έξω η Κύπρος από την αντιπαράθεση καναλαρχών και Κυβέρνησης στην Ελλάδα

{loadposition ba_textlink}

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου δεν επιθυμεί την μετατροπή της χώρας μας σε πεδίο μάχης Ελλήνων καναλαρχών με την ελληνική Κυβέρνηση για αυτό και ζητά από τη Βουλή νομοθετικές ρυθμίσεις που να προστατεύουν το κυπριακό τηλεοπτικό πεδίο, δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Αρχής, Ανδρέας Πετρίδης.

Μετά από συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών η οποία συζήτησε τον Περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Τροποποιητικό Νόμο, ο κ. Πετρίδης είπε ότι “η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου παρακολουθεί και μελετά τις εξελίξεις στην Ελλάδα όσον αφορά το τηλεοπτικό πεδίο”.

Ανέφερε πως “το θέμα έχει συζητηθεί και σε ειδική συνεδρία της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και έχει αποσταλεί επιστολή στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής για τις απόψεις και τις θέσεις της Αρχής, όσον αφορά αυτό το θέμα”.

Ο κ. Πετρίδης είπε ότι “η επιστολή αυτή έχει σταλεί στα πλαίσια της συζήτησης που γίνεται τώρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για τη νέα Νομοθεσία της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης”.

Σημείωσε ότι “η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης δεν θέλει να μετατραπεί η Κύπρος σε πεδίο μάχης των Ελλήνων καναλαρχών με την ελληνική Κυβέρνηση για αυτό και αναμένουμε από την Βουλή κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες να μας επιτρέψουν ακριβώς να προστατεύσουμε το κυπριακό τηλεοπτικό πεδίο”.

Καταλήγοντας, ο κ. Πετρίδης, είπε ότι “αυτό που έγινε με τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο και την Λαϊκή Τράπεζα πρέπει να αποτελέσει μάθημα για όλους και πρέπει να μεριμνήσουμε ούτως ώστε να μην επαναληφθεί”.

Πηγή: KYΠΕ