«Εξουδετερώθηκε» ένας ύποπτος στις Βρυξέλλες (vid)

{loadposition ba_textlink}

Σε εξέλιξη είναι το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει πάνοπλοι Βέλγοι αστυνομικοί, με τη συνδρομή γάλλων συναδέλφων τους, εναντίον ενός ή περισσότερων ενόπλων που άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια μιας εφόδου, στις Βρυξέλλες, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 4 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, ενώ όπως μεταδίδει το Reuters ένας ύποπτος στην έφοδο που πραγματοποιήθηκε «εξουδετερώθηκε» κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των πυροβολισμών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το νότιο τομέα της πόλης. Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ σχολεία και νηπιαγωγεία που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση με την περιοχή που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί έκλεισαν, ανέφεραν περίοικοι.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου επιβεβαίωσε ότι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Φόρεστ κατά τη διάρκεια μιας εφόδου «στο πλαίσιο των ερευνών των επιθέσεων στο Παρίσι» και ότι αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά.

«Στο πλαίσιο μιας εφόδου, μία ομάδα που αποτελείτο από βέλγους και γάλλους αστυνομικούς επενέβη και δέχθηκε πυροβολισμούς, προφανώς από βαριά όπλα, ωστόσο θα είμαι πολύ προσεκτικός (στο να περιγράψω τις ακριβείς) συνθήκες», εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ από το Αμπιτζάν, που επισκέπτεται.

Θα είμαι «προσεκτικός καθώς μια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα προβώ σε περαιτέρω σχόλια από το να επιβεβαιώσω ότι πράγματι αυτό συνέβη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Γύρω στις 16.30 τοπική ώρα κι ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει περιμετρικά το δρόμο Ντριέ στο Φόρεστ, αντήχησαν εκ νέου πυροβολισμοί στην περιοχή, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο δήμαρχος του διαμερίσματος Φόρεστ των Βρυξελλών, όπου πραγματοποιήθηκε η έφοδος είπε στην εφημερίδα Le Soir ότι ένας ή περισσότεροι άνθρωποι είχαν ταμπουρωθεί νωρίτερα σε ένα διαμέρισμα και ότι δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι επιπλέον ενδέχεται να διαφεύγουν.

Δημοσιογράφοι του Reuters μετέδωσαν επίσης ότι άκουσαν πυροβολισμούς να πέφτουν, ενώ οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στους δρόμους περιμετρικά της περιοχής που είχε γίνει η έφοδος.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, επισήμανε ότι μονάδες της γαλλικής αστυνομίας συμμετείχαν επίσης στην έφοδο στη βελγική πρωτεύουσα, όπου οι ερευνητές πιστεύουν ότι σχεδιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου από νεαρούς Βέλγους και Γάλλους, ορισμένοι εκ των οποίων πολέμησαν στη Συρία.

«Η επιχείρηση συνδέεται με τις επιθέσεις του Παρισιού» δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου.

Στρατιώτες παραμένουν στους δρόμους στις κεντρικές Βρυξέλλες, καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται.

Στόχος της επιχείρησης δεν ήταν ο Σαλά Αμπντεσλάμ

Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες δεν ήταν ο γάλλος Σαλά Αμπντεσλάμ, ύποπτος κλειδί των επιθέσεων στο Παρίσι, όμως πρόσωπα του περιβάλλοντος των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο σε σχέση με αυτές τις επιθέσεις, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή στη γαλλική αστυνομία.

«Η επιχείρηση δεν στοχοθέτησε τον Σαλά Αμπντεσλάμ όμως το περιβάλλον ενός ή περισσότερων εκ των 11 Βέλγων στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», επισήμανε αυτή η πηγή.

Πηγή: newsbeast.gr