ΕΥΡΩΚΟ και ΣΕΜΟ συζήτησαν το νομοσχέδιο για το leasing

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πέτρος Κρασιάς, σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρη Συλλούρη, ανέφερε ότι βασική διαφωνία του ΣΕΜΟ με το νομοσχέδιο είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρος τρόπος ανάκτησης του οχήματος σε περίπτωση που δεν πληρώνεται το όχημα στην εταιρία που θα κάνει το leasing.

“Διαφορετικά θα κάνουμε ένα νόμο που θα είναι δώρον-άδωρον, εάν δεν υπάρχει ξεκάθαρος τρόπος ανάκτησης του οχήματος”, ανέφερε.

Ο κ. Κρασιάς είπε ότι αυτή τη στιγμή στην αγορά δεν υπάρχει σύστημα χρηματοδότησης οχημάτων και ο βασικότερος λόγος είναι ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την αγορά, γιατί ακριβώς δεν υπάρχει εύκολος τρόπος ανάκτησης του οχήματος.
“Πρέπει να πάνε στο δικαστήριο και είναι χρονοβόρα η διαδικασία, μιλάμε για κάποια χρόνια, έτσι θα πρέπει ο νέος νόμος να προνοεί μια εύκολη ανάκτηση του οχήματος όπως σε όλη την Ευρώπη”, είπε ο κ. Κρασιάς.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι αν οι τράπεζες μπουν σε δαιδαλώδεις διαδικασίες απλά δεν θα χρηματοδοτούν, άρα το όλο σύστημα δεν θα δουλέψει.

“Από τον ΣΕΜΟ είχα μια ενημέρωση και άκουσα τις θέσεις και τις παρατηρήσεις τους αναφορικά με το νέο νόμο για το leasing. Οι παρατηρήσεις τους είναι σωστές, και επιτέλους σε αυτό τον τόπο πρέπει κάποια πράγματα να μην προσπαθούμε να τα ανακαλύπτουμε από την αρχή, όταν λειτουργούν σε πολλές χώρες εδώ και δεκαετίες”, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι απλά θα πρέπει να αντιγράψουμε, “διαφορετικά είναι ύποπτα τα κίνητρα εκείνων οι οποίοι παρεμβαίνουν στους νόμους με έτσι διαδικασίες, για να μην έχουμε σωστό νόμο, όπως το πάθαμε πολλές φορές στο παρελθόν”.
Σημείωσε ότι το ΕΥΡΩΚΟ θα στηρίξει αυτές τις θέσεις, γιατί θεωρεί ότι ένα ορθολογικά σωστό νομοσχέδιο είναι προς όφελος της οικονομίας.

πηγη:κυπε