Γ.Περδίκης: “Να ερευνηθεί ο ρόλος Συμβούλου του Υπ. Εσωτερικών , ήταν και συνεργάτης της εταιρείας Χελέκτωρ”

{loadposition ba_textlink}

Ο Γιώργος Περδίκης ζητά από τον κ. Κληρίδη να προμηθευτεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών από τον Μάρτιο του 2007, όταν ο κ. Περδίκης είχε ζητήσει τη συζήτηση του θέματος του σκανδάλου του ΧΥΤΥ Κόσιης.

Σε αυτές τις συνεδριάσεις μίλησε εκ μέρους της Κυβέρνησης ο κ. Φάνης Λώλος, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του κ. Περδίκη ήταν και επιστημονικός συνεργάτης της εταιρείας Χελέκτωρ.

Ο κ. Περδίκης τόνισε χαρακτηριστικά για την επιστολή: «Όταν λέμε ότι εδώ και χρόνια μιλάγαμε για τα σκάνδαλα ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ, ορισμένοι δεν θέλουν να ακούσουν. Ας περάσουμε για μία ακόμη φορά στις πράξεις. Ζήτησα με την επιστολή μου να δοθούν στον Γενικό Εισαγγελέα τα πρακτικά της Βουλής και τα έγγραφα που κατατέθηκαν τότε για να ελέγξει τον ρόλο του κ. Λώλου. Πως γίνεται άραγε ο σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών να είναι και συνεργάτης της Χελέκτωρ; Ας μας απαντήσουν».
Επίσης ο κ. Περδίκης ζήτησε την άδεια από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ομήρου, να παραδώσει ο ίδιος τα πρακτικά της Βουλής στον Γενικό Εισαγγελέα.