Γερμανία: “Σταδιακή στροφή στον κυβερνητικό χειρισμό του προσφυγικού”

{loadposition ba_textlink}

Η γερμανική κυβέρνηση έχει κάνει στροφή στην πολιτική της για το προσφυγικό ζήτημα, και σταδιακά εγκαταλείπει την αρχική στάση της ευπρόσδεκτης αποδοχής, επισημαίνει ο ηγέτης των Βαυαρών πολιτικών συμμάχων στην κυβέρνηση της `Aγκελας Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα σημερινής εφημερίδας.

Η Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα της Γερμανίας στους πρόσφυγες το περσινό καλοκαίρι, ενώ κατά την περίοδο εκείνη, οι Γερμανοί πολίτες καλοδέχονταν τους πρόσφυγες στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, αλλά καθώς οι διαθέσεις γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα σταδιακά άλλαξαν, η ίδια έχει επισημάνει ότι ο αριθμός των προσφύγων που τελικά θα δεχτεί η Γερμανία, πρέπει να μειωθεί.

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αλλάξει ολοκληρωτικά την πολιτική της, ακόμη κι αν δεν το παραδέχεται,” δήλωσε ο Χορστ Σίχοφερ, ηγέτης της Χριστιανικής Σοσιαλιστικής `Ενωσης (CSU), το αδελφό βαυαρικό κόμμα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Bild am Sonntag”.

“`Εχει υπάρξει μία σταδιακή υποχώρηση από την κουλτούρα της υποδοχής άνευ όρων. Παρά τις εικόνες στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, κανένας Γερμανός πολιτικός δεν λέει σήμερα, τα σύνορα είναι ανοιχτά, φέρτε τους όλους στη Γερμανία,” είπε ο Σίχοφερ.

Περίπου 1,1 εκατομμύριo πρόσφυγες ήρθαν στη Γερμανία το 2015. Ο Σίχοφερ προτείνει η χώρα του να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων που δέχεται στους 200.000 πρόσφυγες ετησίως. Την πρόταση αυτή απορρίπτει η Μέρκελ, η οποία υποστηρίζει την εξεύρεση ευρωπαϊκής λύσης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα.

Στο μεταξύ, σε παραπληροφόρηση αποδίδει ο πατέρας 6χρονου κοριτσιού από τη Συρία, δημοσιεύματα, σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για απόπειρα βιασμού της από Πακιστανό, στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Ο Αχμέντ Μουράτ, πατέρας του παιδιού, διέψευσε τα δημοσιεύματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν έγινε τίποτα”. “Η μικρή πήγε στην τουαλέτα, ένας άνδρας προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και τότε του επιτέθηκαν δυο φίλοι μας”, διευκρίνισε, επαναλαμβάνοντας ότι “όλα είναι ψέματα”.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές από την πρώτη στιγμή δήλωσαν ότι δεν υπήρξε καταγγελία από τους γονείς του παιδιού για το περιστατικό.

Πηγή: KYΠΕ