Γιατί στα ξενοδοχεία αφήνουν ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι

{loadposition ba_textlink}

Είχατε ποτέ την τύχη να διανυκτερεύσετε σε ένα πραγματικά όμορφο ξενοδοχείο; Αν ναι, τότε θα έχετε διαπιστώσει ότι στο δωμάτιό σας, σας περιμένει μια γλυκιά έκπληξη: μια μέντα, ένα σοκολατάκι που θα βρείτε συνήθως στο μαξιλάρι σας κατά την άφιξή σας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευγενική χειρονομία που και αυτή έχει ιστορία.

Κάπου στις αρχές του 1950, ο ηθοποιός Κάρι Γκραντ έμενε στο πολυτελές Mayfair Hotel στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Ήταν τακτικός πελάτης και πάντα έκλεινε την σουίτα στο ρετιρέ όπου και συναντούσε μια γυναίκα (εκείνη την περίοδο, ο Γκραντ ήταν παντρεμένος με την τρίτη σύζυγό του, ηθοποιό Betsy Drake.)

Καθώς κυλούσε ο χρόνος, η γυναίκα έφτανε στη σουίτα πριν τον διάσημο ηθοποιό, και εκείνη ανακάλυπτε πως ο εραστής της της άφηνε μια σειρά από σοκολατάκια. Αρχικά στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, πάνω στο κρεβάτι, κάτω από το μαξιλάρι – τα γλυκίσματα συνοδεύονταν και από ένα γράμμα (το περιεχόμενο τους καθώς και η ταυτότητα της γυναίκας έμειναν απόρρητες).

Η διοίκηση του Mayfair έμαθε για τα σοκολατάκια, μιας και ορισμένοι από το προσωπικό είχαν αναλάβει τη «διακόσμηση» με τις λιχουδιές. Η ιδέα άρεσε στους υπευθύνους τόσο πολύ που άφηναν σοκολατάκια στα μαξιλάρια και άλλων δωματίων πουλώντας το μάλιστα σαν μια από τις πολλές, βασικές ανέσεις του ξενοδοχείου. Η χειρονομία αυτή υιοθετήθηκε και από εκατοντάδες άλλα ξενοδοχεία αν και το Mayfair τη διέκοψε πριν από αρκετά χρόνια. «Όπως, όταν πωλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και άλλαξε διεύθυνση και όνομα, πλέον είναι το Magnolia Hotel St. Louis, η παράδοση με το σοκολατάκι επανήλθε», γράφει ο Gordon Javna.

Πηγή: newsbeast.gr