Γιατρός του ΓΝΛ κατάθετε “αδικαιολόγητα” ψηλά ποσά στον λογαριασμό του

{loadposition ba_textlink}

Ποσά που δεν δικαιολογούνταν βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ιατρού του Νοσοκομείου Λευκωσίας, γεγονός που δημιούργησε υπόνοιες για χρηματισμό του, με φακελάκια.

Πήγαν να ερευνήσουν άλλο θέμα και τους προέκυψε μεγαλύτερο, αφού με βάση συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας είχε δώσει το πράσινο φως για την διενέργεια ποινικής έρευνας εναντίον του.

Αφορμή στάθηκε η κίνηση του συγκεκριμένου γιατρού να προχωρήσει σε παραγγελία αναλώσιμων προϊόντων, ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία στη συνέχεια αχρηστεύθηκαν.

Η κίνηση του αυτή κρίθηκε ως ύποπτη, καθώς δημιούργησε υποψίες ότι η παραγγελία ενός τόσου μεγάλου αριθμού αναλώσιμων, για τα οποία δεν υπήρχε ουσιαστικά χρήση υποδεικνύει προς την κατεύθυνση του πάρε – δώσε με προμηθευτές, με το αζημίωτο.

Μετά την εξασφάλιση δικαστικού διατάγματος, οι ανακριτές της αστυνομίας προχώρησαν σε έρευνα στους λογαριασμούς του, όπου εντόπισαν μία τακτική κίνηση καταθέσεων, ύψους 2-3 χιλιάδων ευρώ, με συχνότητα 3-4 φορών την εβδομάδα.

Τα ευρήματα, προκάλεσαν εύλογες υποψίες ότι ο συγκεκριμένος ιατρός δεχόταν φακελάκια από ασθενείς σε τακτική βάση.

Τα ευρήματα της έρευνας η οποία διεξήχθη πριν από τρία περίπου χρόνια, οδηγήθηκαν ενώπιον του τέως Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος όμως πάγωσε την υπόθεση, αφού δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει και πάλι, μετά από ενέργειες του νυν Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος αναμένεται να οδηγήσει το θέμα ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.

Πηγή tvonenews