Η απίστευτη Dansing ιστορία της Καρολίνας Πελενδρίτου

{loadposition ba_textlink}

-Τελικά, Καρολίνα, διάνυσες ολόκληρη τη διαδρομή του “ DanSing For You 5 ”. Έφτασες στον τελικό του φετινού φιλανθρωπικού σόου του Mega! Ήταν κάτι που το περίμενες;

-Τι να πω; συμβαίνουν και θαύματα!… ( γέλια ). Για να μιλήσουμε, όμως, και λίγο σοβαρά, όταν τον Οκτώβριο μου τηλεφώνησαν από την ομάδα παραγωγής του Mega για να μου ζητήσουν να μετάσχω στο σόου, είμουν εξαρχής αρνητική και διστακτική, σκεπτόμενη το θέμα της όρασής μου, το γεγονός πως διανύουμε Ολυμπιακή χρονιά και – ίσως περισσότερο απ’ όλα – το ατράνταχτο δεδομένο πως τελευταία φορά που είχα χορέψει πρέπει να ήταν σε κάποιο σχολικό πάρτυ…
Απέναντι σε αυτά τα στέρεα, όπως πίστευα επιχειρήματα, η παραγωγή αντέταξε κάτι απείρως σημαντικότερο: το σόου ήταν φιλανθρωπικό και όλα τα χρήματα θα κατέληγαν στον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ ( Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων ).
Τέλος! Έπρεπε να χορέψω! Και όπως το είχα υπολογίσει, θα το έκανα για μια-δυό, άντε τρεις φορές, γιατί εκτός των άλλων, ποιός θα άκουγε τον Στέλιο ( Κακαβογιάννη ), τον προπονητή μου για τις χαμένες προπονήσεις ενόψει Ρίο και Παραολυμπιακών…
Όπως καταλαβαίνετε, ούτε τολμούσα να σκεφτώ τον τελικό, ούτε πίστευα πως ήταν κάτι που μπορούσα να καταφέρω.

-Άρα, ποιό είναι το μυστικό, πού οφείλεται αυτή η εντυπωσιακή, ομολογουμένως πορεία που σε έφερε στον τελικό εν μέσω θετικότατων κριτικών από το χορό ως την εμφάνιση;

-Στη ζωή, τη δική μου τουλάχιστον, μυστικά και θαύματα δεν υπάρχουν.
Καταρχήν ο σκοπός της συγκέντρωσης χρημάτων για τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας είναι κάτι παραπάνω από σεβαστός και σημαντικός και ήταν για μένα το μεγάλο, απαραίτητο κίνητρο για να πάρω “ ζεστά ” την υπόθεση του σόου.
Προσθέστε σ’ αυτό τον επαγγελματισμό και την πειθαρχία που απαιτώ από τον εαυτό μου σε ότι κάνω, τον εξαιρετικό και ιδιαίτερα βοηθητικό παρτενέρ μου, Παύλο Λαζάρου, που είναι υψηλού επιπέδου χορευτής και χορογράφος, καθώς και μια απόλυτα υποστηρική ομάδα συνεργατών στις πρόβες, την Κάλια Χατζητοφή και την Έλενα Γεωργίου που λειτούργησε ως παρέα, και έχετε τη βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκε η φετινή μου χορευτική πορεία στο “ DanSing ”. Να προσθέσω και την καλή μου φίλη Ειρήνη Κλειδά με την οποία επιλέξαμε τα χορευτικά κοστούμια.
Για να πούμε και την αλήθεια, πάντως, χορεύτρια δεν έγινα αλλά νομίζω πως με μιάμιση ημέρα πρόβα για κάθε σόου – λόγω προπονήσεων – χορέψαμε αξιοπρεπώς.

-Τι κρατάς από το φετινό “ DanSing For You 5 ”;

-Καταρχήν το σκοπό, αφού ο κόσμος που με τίμησε μαζικά με την ψήφο του, κι ελπίζω να το κάνει και στον τελικό, συνεισέφερε στη συγκέντρωση χρημάτων για τον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ.
Επίσης το γεγονός πως αυτά τα …Παρασκευοσαββατοκύριακα τελικά δε με εκτροχίασαν από την προετοιμασία των Παραολυμπιακών αλλά – παρά την κούραση – μου γέμισαν τις μπαταρίες για την πολύ δύσκολη συνέχεια της χρονιάς.
Δεν μπορώ να ξεχάσω τα τιμητικά, ενθαρρυντικά και σεβαστικά λόγια της επιτροπής που δεν αφορούσαν μόνο …ντεβελοπέ, ζετέ και πιρουέτες αλλά ήταν για μένα λόγια επιβράβευσης και αναγνώρισης σ’ ένα χώρο διαφορετικό από όσους είχα ζήσει και βρεθεί ως τώρα.
Απίστευτο ήταν επίσης για μένα και το γεγονός πως ο κόσμος στάθηκε δίπλα μου και μου αναγνώρισε την προσπάθεια σε ένα περιβάλλον άγνωστο, μακριά από τις πισίνες και την κολύμβηση.
Τέλος, οφείλω να αναφερθώ και στη φιλόξενη και πάντα πρόθυμη ομάδα παραγωγής παραγωγής του Mega.

Μιλώντας πάντως επί προσωπικού, υπήρξαν πράγματα που με άγγιξαν και δεν θα τα ξεχάσω ποτέ.
Όπως για παράδειγμα το ερώτημα που από την πρώτη ημέρα έθεσα στον εαυτό μου. Μπορεί κάτι τόσο απαιτητικό, όπως ο χορός, που αναμφισβήτητα απαιτεί όραση, να εκτελεστεί από κάποιον με μειωμένη όραση;
Όπως τις στιγμές, που λόγω σκοταδιού ή των δυνατών προβολέων, έπρεπε να μαντέψω πού βρίσκεται ο Παύλος ή το …τέλος της σκηνής.
Ή ακόμα πως έπρεπε να βλέπω σε βίντεο την πρόβα για να καταλάβω ακριβώς μια ολοκληρωμένη χορογραφία.
Τα ερωτήματα απαντήθηκαν, τα αποτελέσματα τα είδατε και τα αξιολογήσατε κι εγώ πολύ θέλω να πιστέψω πως – όπως και με το κολύμπι – βοήθησα κάποιους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν πως πολλά είναι εφικτά για όσους νομίζουν πως μειονεκτούν, με ανάλογο κόπο και προσπάθεια.

-Και τώρα τελικός…

-Όπου θα επιθυμούσα οι τηλεθεατές να συνεχίσουν να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους στους συνανθρώπους μας για μια ακόμη τελευταία Κυριακή. Αυτό για μένα είναι και το σημαντικότερο και θα δικαιώσει την κούραση, αλλά και τη σωματική, πνευματική και ψυχική … διάσπαση που είχα το τελευταίο τρίμηνο.
Με τον Παύλο θα χορέψουμε τρεις φορές, λόγω τελικού, ευελπιστώντας πως θα καταφέρουμε να πείσουμε κριτική επιτροπή και κοινό πως αξίζουμε τη νίκη. Άλλωστε, το 50% της βαθμολογίας το δίνει ο κόσμος και εν πολλοίς θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα.

Όσοι θέλουν να ψηφίσουν την Καρολίνα Πελενδρίτου και τον Παύλο Λαζάρου, μπορούν να το κάνουν στο Χ18 στο 5577 με μήνυμα SMS ή με τηλεφώνημα στο 90031018.