Η ΚΙΣΑ κάνει λόγο για έξαρση του ρατσισμού

{loadposition ba_textlink}

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη Όλων των Μορφών Φυλετικών Διακρίσεων και μετά τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ – Τoυρκίας, η ΚΙΣΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρεται σε έξαρση των διακρίσεων, του ρατσισμού, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας, κατά τους τελευταίους μήνες, σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Οπως αναφέρει, ένδειξη της επιρροής που ασκούν οι νεοναζιστικοί, εθνικιστικοί και λαϊκίστικοι κύκλοι, αποτελεί το πρόσφατο κλείσιμο των συνόρων από πολλά Ευρωπαϊκά κράτη, ώστε να αποτραπεί η είσοδος προσφύγων σε αυτά.

Η ΚΙΣΑ δηλώνει ότι τάσσεται ανεπιφύλακτα κατά της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, αφού αποτελεί το επιστέγασμα μιας μεθοδευμένης προσπάθειας από ακροδεξιά και μισαλλόδοξα κινήματα για τον καθορισμό της πολιτικής ατζέντας στο Προσφυγικό σε επίπεδο κρατών αλλά και της ΕΕ. Εκ των πραγμάτων, η ακροδεξιά έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό τη μεταστροφή του κλίματος αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες που παρατηρείτο τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της δημιουργίας ενός έντονου κλίματος καχυποψίας ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, προσθέτει.

Πηγή: KYΠΕ