Η Πάφος 2017 στο EU Japan Fest

{loadposition ba_textlink}

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του σημαντικότερου πολιτιστικού Οργανισμού της Ιαπωνίας, EU Japan Fest ο οποίος προωθεί πολιτιστικές παραγωγές, χτίζει συνεργασίες και πραγματοποιεί δράσεις με την Ευρώπη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Οργανισμός Πάφος 2017 προσκλήθηκε από τον νέο Πρόεδρο του EU Japan Fest, Πρόεδρο της Toyota Motors και τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού κ. Kogi Shuji για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση του EU Japan Fest και το Πολιτιστικό Forum που διοργανώθηκε στο Τόκιο με τη συμμετοχή πέραν των 500 πολιτιστικών φορέων, οργανισμών Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης και καλλιτεχνών.

Ο Οργανισμός Πάφος 2017 εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ Δρ. Χρίστο Πατσαλίδη και την Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Προγράμματος κ.Γεωργία Ντέτσερ.

Η αντιπροσωπεία του Οργανισμού Πάφος 2017 είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους παρευρισκομένους, την Πάφο μέσα από το πολιτιστικό της πρόγραμμα και το όραμα του Οργανισμού Πάφος 2017.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Γ και του Forum, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αφιερωμένο στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος 2017 τόσο ο Πρόεδρος όσο και η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Προγράμματος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αξιόλογους φορείς μεταξύ άλλων την JATA (Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ιαπωνίας / Japan Association of Travel Agents)για περαιτέρω συνέργειες με την Πάφο για δημιουργία ταξιδιωτικών πακέτων στην Πάφο κατά το 2017.

Ο Γενικός Γραμματέας του EU Japan Fest, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχει ήδη επισκεφθεί την Πάφο τέσσερις φορές στο παρελθόν, και τον Μάρτιο του 2016 αναμένεται να πραγματοποιήσει ακόμη μία επίσκεψη του αφού το 2017 το EU Japan Fest πρόκειται να χορηγήσει 10 prοjects με τη συμμετοχή Ιαπώνων καλλιτεχνών.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Χρίστος Πατσαλίδης ανέφερε πως ο Οργανισμός EU Japan Fest στηρίζεται οικονομικά από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ιαπωνίας, οι οποίες χορηγούν πολιτιστικές παραγωγές και ανταλλαγές μεταξύ Ιαπώνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών.

Η Επιτροπή του EU Japan Fest απαρτίζεται – όπως είπε- από ανθρώπους των μεγάλων βιομηχανιών της Ιαπωνίας και μετά την θητεία του Προέδρου της Mitsubishi Heavy Industries Mr.Hideaki OMIYA έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της Toyota Motors.

Στο πλαίσιο των δράσεων και δημιουργίας σχέσεων του EU Japan Fest με την Ευρώπη συνηθίζεται συνέχισε ο κ. Πατσαλίδης , η επίσκεψη επιχειρηματιών της Ιαπωνίας να επισκέπτονται την πόλη που κατέχει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης τη συγκεκριμένη χρονιά.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε πως για το Πάφος 2017 η συνεργασία με τους οργανισμούς τέτοιας εμβέλειας πολιτισμού είναι πολύ σημαντική, λέγοντας πως η ΠΠΕ δεν είναι μόνο το 2017 να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις αλλά στόχος μας συνέχισε , είναι να κτιστούν σχέσεις οι οποίες να έχουν μακροχρόνια συνεργασίες και οφέλη.

Επιθυμία μας είπε, μέσα από μια τέτοια συνεργασία είναι να κτιστεί μια ισχυρή πλέον σχέση στην οποία και για τα επόμενα χρόνια και μετά το 2017 να μπορούν να υπάρχουν ανταλλαγές και στήριξη της πολιτιστικής παραγωγής.

Προσπάθειες μας είναι μέσα από την παρουσία μας η Πάφος να μπαίνει στο χάρτη των πόλεων όπου παράγουν πολιτισμό.

Επεσήμανε επίσης πως “όταν μπαίνεις σε αυτά τα ισχυρά δίκτυα πολιτισμού είναι εκεί που γίνεσαι γνωστός”, αφού σημείωσε, “ συζητούνται κοινές παραγωγές, θέματα ανάπτυξης και προώθησης πολιτισμού, αλλά και θέματα μια πολιτιστική δραστηριότητα”..

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Πάφος 2017 είπε πως μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια το Πάφος 2017, διοργανώνει αυτή την εβδομάδα στην Πάφο το work shop με το Αάρχους όπου 12 – όπως είπε- υπεύθυνοι παραγωγών από τη δίδυμη ΠΠΕ 2017 το Αάρχους βρίσκονται στην Πάφο , ενώ κατά την συνάντηση θα συζητηθούν συνεργασίες, συμπλήρωσε .

Πηγή: KYΠΕ