Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και Αθλητισμός – Επιχειρώντας Αλλιώς» διοργανώνει την Τετάρτη η ΚΟΕ

{loadposition ba_textlink}

Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και Αθλητισμός – Επιχειρώντας Αλλιώς» πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 18:00, στο Ολυμπιακό Μέγαρο, στο περιθώριο της οποίας θα απονεμηθεί το βραβείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός 2015» στην κ. Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ για την πολυετή και πολύτιμη προφορά της στον Αθλητισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕ, σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, η Επιτροπή Γυναίκα και Αθλητισμός της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρουσίασε στο Ολυμπιακό Μέγαρο το πρόγραμμα της ημερίδας. Στη διάσκεψη παρουσιάστηκε και από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή το πρόγραμμα του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου «Pierre de Coubertin».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κάλλη Χατζηιωσήφ, ανέφερε ότι η Επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός» της ΚΟΕ, έχει ως φιλοσοφία τη διαμόρφωση μιας νέας αθλητικής κουλτούρας στην κυπριακή κοινωνία, με γνώμονα την ισοτιμία και τις ίσες ευκαιρίες, σε όλους τους τομείς του Αθλητισμού.

Η συγκεκριμένη Ημερίδα, συνέχισε, είναι η πρώτη δραστηριότητα μιας σειράς ενεργειών που σχεδιάζει η Επιτροπή υπό τη νέα της σύνθεση και συμπλήρωσε ότι στόχος της Ημερίδας είναι η εκπαίδευση και επιμόρφωση υπάρχοντος και νέου δυναμικού για στέρεο προβληματισμό, που να αμφισβητεί τα στερεότυπα και να διεκδικεί τα αυτονόητα.

Όπως αναφέρθηκε στην διάσκεψη, κύρια ομιλήτρια στην Ημερίδα θα είναι η Δρ Ειρήνη Καμπερίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κ. Καμπερίδου θα αναπτύξει το θέμα «Η γυναικεία αθλητική επιχειρηματικότητα, ανεκμετάλλευτη πηγή κοινωνικού κεφαλαίου».

Παρέμβαση στην Ημερίδα με θέμα «Διεκδίκησε τα όνειρα σου. Μπορείς!», θα κάνει η κ. Εύη Μωραϊτίδου, αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης.

Για την επιλογή της θεματολογίας, η κ. Χατζηιωσήφ ανέφερε ότι ο τίτλος της Ημερίδας «Επιχειρώντας Αλλιώς», αφορά την επιλογή ενός σύγχρονου θέματος σε εποχή οικονομικής κρίσης.

Όπως είπε, το κύριο θέμα «Η γυναικεία αθλητική επιχειρηματικότητα, ανεκμετάλλευτη πηγή κοινωνικού κεφαλαίου» αποτελεί ένα γενικότερο προβληματισμό στην επελθούσα καταιγίδα της οικονομικής δυσπραγίας. Η παρέμβαση με θέμα «Διεκδίκησε τα όνειρα σου. Μπορείς!» αποτελεί μοναδικό παράδειγμα ενός υγιούς προτύπου γυναίκας, πρωταθλήτριας και μητέρας.

Όπως αναφέρθηκε στην διάσκεψη, πριν από την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας θα γίνει η απονομή του βραβείου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός 2015» στην κ. Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ για την πολυετή και πολύτιμη προφορά της στον Αθλητισμό.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή.

5ο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο «Pierre de Coubertin»
——————————————————————-
Στο μεταξύ, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου παρουσίασε το πρόγραμμα του 5ου Παγκύπριου Μαθητικού Συνεδρίου «Pierre de Coubertin», που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου και θα έχει ως θέμα «Η ενεργός συμμετοχή στον Ολυμπισμό-Αθλητισμό ως στοιχείο αγωγής».

Η Γενική Διευθύντρια της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη ανέφερε ότι τα θέματα του Συνεδρίου καθορίζονται από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας και αφορούν σε θέματα που έχουν σχέση με τη διαμόρφωση της νεολαίας, τη συμμετοχή της νεολαίας και τη θέση της σε διάφορα θέματα που αφορούν την κοινωνία, πάντα σε συνάρτηση με την Ολυμπιακή Ιδεολογία και Φιλοσοφία.

Όπως αναφέρθηκε, τις θέσεις, απόψεις, εισηγήσεις και προβληματισμούς τους θα καταθέσουν στο 5ο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο «Pierre de Coubertin», μαθητές και μαθήτριες από το Λύκειο Λατσιών Λευκωσίας, το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Λεμεσού, το Λύκειο Βεργίνας Λάρνακας, το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου, το Λύκειο Παραλιμνίου και η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας καθώς και για πρώτη φορά μαθητές από δύο σχολές από την Ελλάδα τα κολλέγια Ψυχικού και Αθηνών.

Σημειώθηκε, τέλος, ότι η συμμετοχή των Ελλαδικών Σχολείων εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας που υπογράφτηκε πρόσφατα μεταξύ ΕΟΑΚ και ΕΘΝΟΑ.

Πηγή: KYΠΕ